Masina mea parcata pe marginea strazii a fost lovita de un sofer beat (0.83%). Toata partea stanga, inclusiv roata stanga spate indoite bratele puntii. El si-a rupt directia, dar a continuat sa mearga, s-a oprit dupa 100 m, si-a schimbat roata si a incercat sa plece, dar nu a mai reusit si a mai lovit usor doua masini. Acolo a si fost prins. Acum problema mea e ca am mare nevoie de masina si va trebui sa o repar (macar roata ca sa pot sa merg cu ea), dar autorului accidentului i s-a deschis dosar penal si se pare ca dureaza mult pana voi obtine hartiile pentru RCA. Pe de alta parte, eu normal tin masina in garaj si nu as mai vrea sa o las unde a fost lovita, sa o mai loveasca si altii, iar ca sa o mut trebuie ori sa schimb roata (nu mai vede agentul constatator de la asigurari toate daunele), ori sa o duc la reparat cu platforma, si iarasi agentul nu poate vedea masina in starea actuala.
La un moment dat autorul accidentului ar fi spus ca el vrea sa ne despagubeasca pe toti (bani in mana), la mine ar fi nevoie de cam 3000 euro.
Care ar fi posibilitatile de a-mi repara masina cat mai repede, chiar daca inseamna sa platesc eu reparatiile in prima faza dar de a primi totusi despagubirile cuvenite. Am nevoie de masina foarte mult, doi copii, gradinita, servici, etc.
Daca aveti asigurare puteti deschide dosar de dauna,urmand ca ulterior c/v sa fie avansata eventual de cel vinovat sau de catre dvs
Daca achitati dvs,urmeaza sa coneveniti cu vinovatul modalitatea amiabila de solutionare
Eu nu am casco din pacate. Cei de la asigurari mi-au spus sa vin sa facem o adresa la politie pentru a primi anexa 2, apoi sa deschidem dosar. E posibil in aceasta situatie sa incep dosarul de dauna inainte de a finaliza politia ancheta ? Cei de la asigurari spun ca anexa 2 va fi trimisa mai repede daca o cer ei.
Mi-a spus de asemenea ca nu e problema pentru mine ca vinovatul era in stare de ebrietate, citisem pe net ca asigurarile nu despagubesc in cazul de alcoolemie mare.
Astazi m-am intalnit cu autorul accidentului si s-a oferit sa ne plateasca din mana contravaloarea reparatiei masini. Ar fi mai bine sa merg cu el la un notar sa semneze o hartie ca va plati sau sa mergem pe incredere ?
Este indicat sa faceti acest lucru dar sunteti sigur ca suma oferita acopera costul intregii reparatii inclusiv a avariilor ce se constata in timpul efectuarii reparatiei? Va recomand sa nu reiscati.
Am fost deja la un service autorizat si mi-au facut o estimare cu maximum de piese/daune. Acea suma i-am prezentat-o autorului accidentului si a fost de acord. E adevarat ca in timpul reparatiei ar mai putea aparea si alte defectiuni, dar tind sa cred ca va fi acoperita de estimarea celor de la service. Intrebarea mea e daca e ok sa facem un act notarial prin care el sa se oblige sa imi plateasca reparatia, fara a specifica suma, sau nu are nici o valoare acel act.
Reparatie masina
cosmin923
Masina mea parcata a fost lovita de un sofer beat. I s-a facut dosar penal la politie. Am convenit sa plateasca reparatia. A platit partea mecanica, iar cand a ... (vezi toată discuția)
Asigurari
geo_ci20
Buna ziua ma numesc G. Ciorba, si in data de 28, luna curenta, am fost acrosat de catre o masina care mi-a produs pagube in valoare de 1000 ron.
am fost ... (vezi toată discuția)