Masina mea parcata a fost lovita de un sofer beat. I s-a facut dosar penal la politie. Am convenit sa plateasca reparatia. A platit partea mecanica, iar cand a trebuit sa ducem masina la partea de tinichigerie nu mai raspunde la telefon. Am facut cerere la politie pentru anexa 2 prin firma de asig la care este asigurat vinovatul si urmeaza sa o primim si sa deschidem dosar de dauna si asigurarile sa imi repare partea de tinichigerie. Este ok ca prejudiciul meu sa fie platit o parte de vinovat (mecanica) si o parte de asigurari (tinichigerie)? Se poate face asta in termeni legali ? Asigurarile isi vor recupera banii tot de la vinovat pentru ca e caz cu alcool peste limita de 0.8
Daca va referiti la asigurare casco da se poate, avand la indemana actiunea in regres.
Daca este vorba de polita de asigurare obligatorie, sansele sunt cu minus.
In oricare din cazuri va puteti adresa celor de la protectia victimilor strazii, desi aici ar fi trebuit ca cel vinovat sa nu detina asigurare.
Este vorba de RCA. De ce sansele sunt cu minus ? Daca imi repar eu pe banii mei trebuie apoi sa ma constitui parte civila in proces si sa imi recuperez apoi banii de la vinovat. Cei de la RCA-ul vinovatului spun ca ei pot deschide dosar de dauna si isi vor recupera banii de la vinovat, practic ei vor fi parte civila in locul meu. Acum intrebarea mea era daca jumatate de reparatie a fost deja facuta (partea mecanica) si platita de vinovat, eu mai pot deschide dosar doar pentru partea de tinichigerie ? RCA-ul zice ca da dar mai doresc si alte opinii.
Dauna casco
aasskkyy
Buna ziua.
Anul trecut o autoutilitara a intrat in masina mea.Soferul autoutilitarei fiind vinovat . Am reparat masina pe casco-ul meu deoarece mi-au spus de ... (vezi toată discuția)