avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire pe salariu, angajat cu 2 ore/zi
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire pe salariu, angajat cu 2 ore/zi

Buna ziua.
Am un angajat cu o norma de 2 ore/ zi , salariul brut de 265 lei , venit net 221 lei . Am primit adresa de infiintare a popririi pentru el. As dori sa stiu daca pentru acest venit sunt obligata sa institui poprirea. Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2016
patriciaadina, utilizator
Stimate Domn,

Sunteți obligat să înființați măsura popririi să, în funcție de natura obligației care este executată silit, mai jos aveți limitele urmăririi.

Art. 728

Limitele urmăririi veniturilor băneşti
(1) Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:
a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;
b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

Numai bine!
Nu aveti pe ce institui poprirea.
tot art 728 va zice asta
(3) Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum.

salariatul dvs obtine mai putin de jumatate din salariul minim net pe ec.

Instiintati executorul despre situatia asta.
Intrebarea care se pune este daca, in speta prezentata, salariul este destinat asigurării mijloacelor de existenţă ale debitorului sau angajatorul mai are cunostinta despre alte surse de venit ale debitorului.

Intr-o situatie epotetica, daca debitorul ar fi angajat la 4 angajatori pentru cate 2 ore, desi veniturile cumulate ar fi mai mari de jumatate din salariul minim pe economie, in cazul in care toti angajatorii ar invoca dispozitiile art. 728 alin. (3) din Codul de procedură civilă, nu s-ar mai putea realiza poprirea pe salariu, desi debitorul ar depasi pragul indicat.

Daca angajatorul nu are cunostinta despre alte surse de venit ale debitorului, ar putea invoca dispozitia de mai sus si, in functie de ce rezulta din dosarul de executare, sa nu se formuleze o cerere de validare poprire de catre executor.
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2016
Ionita Loredana Avocat, Avocat
Editat citat

angajatorul raspunde strict de ce are cunostinta , respectiv de cei 221 lei pe care ii acorda angajatului , pentru restul , eventualele ipotetice salarii de la alte firme e treaba recuperatorului sa afle de la circa financiara ce alte venituri mai realizeaza debitorul.
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire din salariu mirela1977 mirela1977 Daca un angajat are o poprire de la un executor judecatoresc si apare alta poprire de la alt executor ce suma se retine din salariu? (vezi toată discuția)
Poprire de la anaf puicuta puicuta Am un angajat cu timp partial de lucru de 3 ore, cu un salar lunar brut de 330 lei. Am primit de la ANAF o adresa de infiintare a popririi pe numele acestuia. ... (vezi toată discuția)
Executare silita - cuantum maxim poprire pensie 2740826332154 2740826332154 care este suma maxima pentru o poprire din cauza unei executari silite ,suma care trebuie executata este de 1350 ron iar pensia este de 700ron? (vezi toată discuția)