avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj Judiciar - Informatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj Judiciar - Informatie

Buna ziua,

Ieri am primit in cutia postala o comunicare de la judecatorie potrivit careia figurez ca "parat" intr-un proces civil pentru partaj judiciar. Sunt 3 persoane parate si 2 persoane care au intentat procesul. In comunicarea trimisa scrie clar ca doar o persoana s-a opus partajului drept pentru care s-a intentat procesul.

Eu personal nu am stiut de existenta imobilului (teren extravilan), nici de vreo cerere de partaj. Nu inteleg de ce figurez ca "parat" in acest proces atata timp cat partile care au intentat proces nici macar nu s-au obosit sa ia legatura cu mine.

Pe scurt m-ar interesa sa stiu daca exista vreo cale sa ies din acest proces, respectiv sa renunt la dreptul de proprietate asupra acestui teren sau la succesiune. Tatal meu care si el aparent a mostenit terenul, a murit acum 8 ani. Nu exista nici un act de proprietate pe numele meu si cum spuneam nu stiam de existenta acestui teren.

Mi se pare de un ridicol absolut ceea ce se intampla sincer. E ca si cum cineva te-ar forta sa accepti ceva in proprietate. Nu cred ca mai e nevoie sa mentionez ca in calitate de "parat" scrie evident ca voi suporta cheltuielile de avocat, expertiza si cele judiciare. Din ce reiese din acele acte care mi-au fost trimise eu as detine o cota de 4/48. Persoanele care intenteaza procesul detin 28/48. E foarte convenabil sa fiu pus eu la plata pentru ceva ce vor beneficia ele. Sper sa ma puteti sfatui in privinta vreunei posibilitati de a iesi din acest circ. Chiar nu ma intereseaza acel teren si luptele astea intre rude.
Cel mai recent răspuns: ctbv2015 , utilizator 16:30, 11 Martie 2016
nu aveti cum sa platiti cheltuielile in totalitatea lor, eventual procentual conform procentului mostenit. Cand se face succesiunea si partile nu se inteleg se ajunge in instanta, daca dumneavoastra veti declara ca nu aveti pretentii atunci se va imparti la restul mostenitorilor.
Stiu ca nu le platesc in totalitate. Se impart la cei 3 parati, doar ca eu nu am pretentie la acel teren, nu am stiut de el, nu vreau sa platesc nimic pentru ca nu mi se pare corect. De aceea am cerut un sfat sa stiu cum trebuie sa procedez in acest caz.

Multumesc.
Puteti lua legatura cu ei, spunandu-le ca achiesati la pretentiile lor (sunteti de accord cu ce solcita) in schimbul unei tranzactii prin care sa declare ca renunta la cheltuielile de judecata pe care ar avea sa vi le impute.
Multumesc pentru raspuns, dar aceste parti au platit la randul lor cheltuieli de judecata, am observat in hartiile trimise acasa ca li s-a facut o reducere la plata taxei de timbru, dar oricum platesc. Iar eu nu prea am ce sa le ofer asa de valoros din cate se pare. Achiesarea nu le usureaza cu nimic lor situatia, ci doar arata ca eu n-am nimic de obiectat in acel proces.

V-am spus sincer nu inteleg cum poate legea sa oblige pe cineva sa obtina in proprietate ceva ce nici macar n-a stiut ca exista si sa mai si plateasca ceva pentru acest lucru. Macar daca avea vreo valoare, dar partea mea din teren e atat de mica incat mai mult ca sigur va fi ocolita de orice posibil cumparator, si efortul este imens. As mai vrea sa va zic ca nici nu mai locuiesc in acel oras, ci la 8 ore distanta ceea ce ar fi un efort imens financiar pt mine. Nu mai vorbesc de timp.

DAR, daca achiesarea e singura solutie, atunci macar poate imi puteti spune cum pot trece de acest pas fara a mai cheltui bani cu deplasarea. Eventual trimit o declaratie catre instanta de judecata. Mai am inca 15 zile pana la primul termen. Daca nu sincer am sa las problema asa cum a picat, oricum procesele astea dureaza si voi vedea ce va mai urma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire nedezbatuta, probleme servitute dana61 dana61 Am mostenit un teren agricol de la parinti . Am impartit terenul frateste cu ceilalti mostenitori dar fara a merge la notar sau instanta deoarece fratii mei nu ... (vezi toată discuția)
Procedura didu_didu didu_didu Care este procedura in instanta pentru a imparti un teren mai multor persoane apeland la uzucapiune, teren obtinut prin mostenire de catre bunicul meu? ... (vezi toată discuția)
Succesiune instanta judecata ContSters48919 ContSters48919 in cazul in care rudele nu se inteleg, succesiunea se dezbate in instanta de judecata de pe raza judetului ultimului domiciliu al defunctului sau se poate in ... (vezi toată discuția)