avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț cu minori

Bună ziua .
Am nevoie de câteva indicații, sfaturi juridice în privința unor probleme legate de divorț.
Sunt căsătorită de 10 ani . Împreună cu soțul avem 3 copii , toți minori . Pentru ca nu ne mai înțelegeam în privința unor aspecte lucrurile au degenerat și am preferat sa mă dau la o parte împreună cu copii. Sunt câteva chestii la care vreau informații :
1 Avem doua case .... de fapt soțul are una obținută înainte de căsătorie la care împreună am făcut îmbunătățirii plus niște anexe. Eu financiar am contribuit foarte puțin , mai mult am contribuit cu fizicul dacă pot spune așa . Cealaltă casa este obținută în timpul căsătoriei prin vânzare cumpărare numai ca în acest caz soțul a vorbit cu mama lui sa treacă casa pe numele ei , sa nu pot emite eu pretenții la ea . Și la aceasta am contribuit cu ceva bănuți și munca fizica , ca pana la urma urmei așa e normal și frumos , chiar dacă contribuția mea financiara nu se poate compara cu a soțului care a fost muuult mai mare. Este corecta și legala aceasta situație ? Poate fi atacat acest act de vânzare cumpărare de la cea de a doua casa ? Pentru ca mi se pare aiurea sa stai lângă cineva atâția ani și sa pleci cam cu mana goala. Menționez ca eu am doua proprietăți modeste obținute în timpul căsătoriei prin donație de la părinți și din câte știu nu poate emite pretenții la ele .
2 Soțul este navigator iar salarizarea lui pe lângă faptul ca e substanțială are și un anumit regim . Obține venit și în lei ... undeva la nivelul minim , când este plecat ... și mai are și câteva mii de euro bune când este plecat și maX-(i puțin când e acasă , concediul .
Ce șanse am sa obțin o pensie decenta pentru copii ? nu la nivelul salariului mini câștigat în tara . Ar fi mare rușine sa obțin câteva milioane pentru copii când el câștiga mii de euro lunar , cel puțin când e plecat . Cum pot obține de la el o suma mai potrivita , proporțională cu toate veniturile lui?
Niște recomandări de avocați buni , eventual din București îmi puteți face?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: MARIO-FLORA NECTARIA , Avocat 16:58, 12 Martie 2016
Nu puteți ataca un act de vânzare-cumpărare. Cumpărătorul a cumpărat de la vânzător o casă, și cu asta basta.

Pensia pentru 3 minori se stabilește la maxim 50% din venitul lunar net al debitorului.
Mai mult de MAXIM 50% din NET nu veți obține, și se va calcula pe baza adeverinței de venit pe care o va depune la dosar.
Observ ca principala dvs. problemă este partajul si nu divorţul.
Divorţul este primul care se solutionează, chiar si în situaţia în care se depun împreuna.
În ceea ce priveste pensia de întreţinere a minorilor, aceasta e stabilită de instanţa de judecată pe baza adeverinţei de venit a sotului dvs. Societatea la care este angajat îi va elibera o adeverintă cu toate veniturile care îi sunt plătite si cele din tară şi cele din perioada cand este plecat.
ana500 a scris:

Cum pot obține de la el o suma mai potrivita , proporțională cu toate veniturile lui?

Puteti obtine o pensie proportionala cu nevoile copiilor prin negociere.
Puneti pe hartie ce nevoi au copiii si negociati care sunt acoperite de dvs si care sunt acoperite de el.

Probleme sunt mai multe de luat în calcul . Eu deocamdată iau în considerare toate aspectele la gramada . Ordinea corecta o voi afla în timp. Și da , mă interesează mult aspectul financiar pentru ca trei copii nu se cresc cu aer .... au diverse necesități iar venitul meu și casa de locuit sunt relativ modeste . Nu vreau sa mă culc pe o ureche crezând ca , cu siguranță soțul meu va continua sa ajute la întreținerea copiilor ca și pana acum , adică bine . Ar putea sa se ambiționează sa se limiteze doar la pensia alimentara care poate fi mica dacă se raportează la salariul din tara. Cunosc un caz similar în care pensia oferită a fost calculata în funcție de venitul din tara , adică mica . Pai e corect așa ? zic eu . Tu trai pe vatrai și copii mai modest
Dacă salariul din țară are caracter permanent, iar cel din afară este sporadic, legea stabilește ca venitul cu caracter permanent să fie luat ca bază de calcul pentru pensia de întreținere a copiilor. Nu știm dacă banii din afară au statut de salariu, sau e ca la militari un fel de soldă!?

Alte discuții în legătură

Divort,incredintare minor si partaj liliana elena liliana elena Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema.Este vorba despre o persoana care doreste sa divorteze si sa-i fie incredintat ... (vezi toată discuția)
Divort, custodie comuna, un copil 3 anisori, pensie alimentara Sabu Sabu Buna ziua, Inca nu am discutat acest aspect in familie,dar s-ar putea sa nu scapam(de ceea ce imi era \"teama\") de divort. Familia are de toate, ... (vezi toată discuția)
Partaj dora40 dora40 [ editat de moderator-scrierea cu majuscule contravine regulamentului de postare] eu ca mama traiesc in spania cu 3 copii din care unul minor ,prin abandore ... (vezi toată discuția)