Tatal nostru a murit acum 17 ani si nu s-a facut succesiunea...mama a murit acum 5 luni...masa succesorala este un apartament pe care vrem sa il vindem...suntem 2 frati, ...nu sunt neintelegeri intre noi, doar vrem sa scapam de apartament....va rog sa ma lamuriti ce taxe trebuiesc platite
Intrebati la un notariat sau la un avocat, dar cu prezentarea actului de proprietate.
Daca faceti partajul pe cale judecatoreasca, incheind o tranzactie, se plateste onoraraiul avocatului plus o taxa judiciara de timbru care se calculeaza in functie de valoarea apartamentului.
Nu va pot da o suma aproximativa pentru ca nu cunosc valoarea de impozitare a apartamentului.
Taxa judiciara de timbru se calculeaza in caz de tranzactie dupa formula 20 lei + 5% din valoarea de impozitare impartit la 2.
Onorariul de avocat nu-l pot preciza, pentru ca fiecare avocat are onorariile lui proprii. Depinde la ce avocat va prezentati.
La fel este si in cazul notarului. Exista niste onorarii minimale, insa fiecare notar decide cat anume incaseaza peste aceste minimale.
Succesiune
BeneaMaria
Buna, mama mea a murit, noi suntem 3 frați, Eu și sora mea dorim sa vindem apartamentul,dar fratele meu nu dorește sa vindem apartamentul, și nici sa ... (vezi toată discuția)