avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna, mama mea a murit, noi suntem 3 frați, Eu și sora mea dorim sa vindem apartamentul,dar fratele meu nu dorește sa vindem apartamentul, și nici sa părăsească imobilul. Am fost la un avocat și mi-a zis ca trebuie sa încep succesiunea, eu am fost de acord dar acuma a zis ca trebuie sa plătesc o taxa de timbru de 6,200 de lei. Eu acuma nu pot sa plătesc așa de mult... dar nu asta ar fi problema eu acuma nu înțeleg de ce trebuie sa plătesc 6,200 de lei. Din câte am înțeles acesta suma este din 5%din valorea imobilului. Imobilul valorează aproximativ 10.000-12.000 de euro. Chiar așa de mult costa taxa de timbru pentru un imobil in valoare de 10.000 euro(aproximativ) ? Și nu s-ar putea putea rezolva la notar acesta chestiune, sau dacă fratele meu nu este de acord nu pot sa merg la notar, este nesar ca eu sa încep un proces ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:18, 2 Martie 2017
Puteti dezbate succesiunea la notar, unde nu veti achita decat onotariul, impozitul de 1% din valoarea masei succesorale (numai daca au trecut mai mult de 2 ani de la decesul mamei) si eventualele verificari.
Singurele conditi sunt ca toti mostenitorii sa fie de acord si sa fie prezenti.
10.000-12.000 un apartament? Ma indoiesc. Nici cel mai degradat nu poate costa atat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe succesiune dzavate dzavate Tatal nostru a murit acum 17 ani si nu s-a facut succesiunea...mama a murit acum 5 luni...masa succesorala este un apartament pe care vrem sa il ... (vezi toată discuția)
Succesiune+vanzare imobil bl07 bl07 buna ziua, as avea si eu cateva nelamuriri...este vorba despre o mostenire,o casa,casa este pe numele parintilor 50-50%,ei avand 5 copii parintii sunt ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune, costuri - notar vs. instanta livisa livisa Bun ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti daca dezbaterea succesiunii e mai ieftina in instanta sau la notar, conform noului cod civil, avand in vedere situatia ... (vezi toată discuția)