avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament sub pretul pietei prin Prima Casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament sub pretul pietei prin Prima Casa

Buna,va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi eventual informatii daca se poate.
Dorim sa achizitionam un apartament prin programul Prima Casa,proprietarul este ruda,deci ne va vinde apartamentul sub pretul pietei,apartamentul valoreaza aproximativ 40.000-45.000 euro,noi vom plati doar aproximativ 20.000-25.000 euro.Ce probleme putem sa intampinam la banca sau la notar.Stiu ca apartamentul are o valoare minima stabilita dupa care se percepe onorariul la notar.Cei de la banca vor refuza sa ne dea imprumutul datorita pretului stabilit sub pretul pietei sau cei de la notariat vor refuza sa autentifice contractul de vanzare cumparare.Exista vreo cale de a rezolva tranzactia?va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: tankolevente , utilizator 17:20, 4 Iulie 2017
Pretul vanzarii poate fi mai mic decat pretul pietei. Intreaga practica judiciara apreciaza ca nefiind pret derizoriu sau fictiv un pret sub cel al pietei, atat timp cat exista relatii de prietenie sau rudenie intre parti. Partile sunt singurele in masura a stabili pretul si nu vad de ce banca sau notarul ar refuza acordarea creditului sau intocmirea contractului.
Notarul autentifica acel contract de vanzare cumparare la pretul pe care il declarati dvs, dar onorariul si celelalte taxe vor fi calculate la valoarea rezultata din grila notariala.
Va multumesc pentru raspuns,noi nu vrem sa facem trazanctia sa inselam statul sau sa nu platim la notar x suma de bani,pur si simplu cu atat ne am inteles,ideea este ca cei de la banca vor trimite evaluatorul sa evalueze apartamentul iar el va evalua la pretul pietei si aici va fii o neconcordanta intre ce a evaluat el si pretul stabilit de noi,oare banca nu va refuza sa acorde imprumutul?Cazuri au fost cand s-au inteles partile la suma de 60.000 euro iar evaluatorul a evaluat la doar 50.000 euro iar banca nu a dat imprumutul,invers nu stiu...va multumesc
Nu va fi nicio problema.
multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer de proprietate prin vanzare sau donatie MariusN1 MariusN1 Buna ziua. Impreuna cu viitoarea sotie, stam intr-un apartament cumparat de catre parintii ei. Dupa casatorie am dori sa devenim noi posesorii ... (vezi toată discuția)
Achiziționare apartament prin prima casa Catalinaopra Catalinaopra Buna seara!vreau sa achiziționeze un apartament de 45.000€ dr ex.banca imi acorda 45.000+avansul de 5% rezultând un împrumut de 47400€.daca propietarul ... (vezi toată discuția)
Executare silita codebitor credit bancar ramolex ramolex buna seara! doi tineri casatoriti au contractat un credit de la banca. deoarece veniturile lor nu erau suficiente, au adus si doi codebitori (parintii) cu ... (vezi toată discuția)