avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatia poate fi anulata?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatia poate fi anulata?

Poate fi anulata o donatie autentica incheiata la notar?
Daca da, in ce conditii?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 10:08, 13 Martie 2016
Ar fi mai usor sa primiti un raspuns pertinent daca ati preciza ce anume problema aveti cu acel contract de donatie, ca sa vedem daca ne aflam intr-un caz de nulitate sau de revocare. Eu una nu pot scrie aici toata teoria referitoare la anularea si revocarea donatiilor.
Este vorba de o persoana singura, fara copii care in prima faza mi-a lasat mie testament(timp de 9 ani). La ora actuala are 87 de ani, si acuum cateva luni a incheiat alt contract cu alta persoana dupa care acum cacteva zile a incheiat un alt contact de donatie ( tot acelei persoane )

Si as mai avea o intrebare, cred ca femeia in cauza a fost manipulata de aceea persoana promitandu-i sanatate sau liniste femeia fiind putin derutata si avand niste probleme mentale ( presupun), a acceptat
Este posibil sa cer o examinare psihologica asupra persoanei?
Si daca se dovesteste ca are unele probeleme se pot anula contractele care au fost incheiate cu cealalta persoana?
Puteti solicita in instanta anularea donatiei pentru lipsa discernamantului. Puteti cere in cadrul acelui proces expertiza medico*legala prin care sa se stabileasca daca batrana are discernamant.
:rtfm:Interventie moderator
Am rugamintea sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema, intrucat o astfel de practica incalca pct.3.3 din Regulament.
In situatia in care mai aveti intrebari suplimentare legate de acest subiect, aveti posibilitatea sa continuati discutia aici folosind optiunea " raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
notafraiddd a scris:

Am facut un testament in 2007 iar persoana care urma sa imi lase un bun, recent a facut un testament cu o alta persoana, dupa care a incheiat un contract de donatie.

Cristian_Glavan a scris:

Al 2-lea testament reprezinta un act de REVOCARE a primului , iar donatia e un nou act de vointa care arata noua intentie a testatorului de a face o noua revocare,ramane valabila donatia , in opinia mea, iar testamentele devin CADUCE (lipsite de obiect)...nulitatea tine de probleme la momentul intocmirii (ex -lipsa discernamant)...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iml certificat va rog un răspuns. s a solicitat un certificat iml psihiatric ... viky56 viky56 Va rog un răspuns. S a solicitat un certificat iml psihiatric PTR Batran 87 ani in vederea încheierii unui contract de întreținere. Certificatul a ... (vezi toată discuția)
Contract intretinere balabanconstanta@yahoo.com balabanconstanta@yahoo.com Am un contract de intretinere incheiat acum 13 ani cu o doamna de 80 ani pe atunci, in prezenta autoritatii tutelare, cu adeverinta de la medicul de familie, ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare imobil adrianleonard adrianleonard buna seara va rog sa-mi spuneti daca cererea de anulare a contractului de vanyare a apartamentului poate fi anulata in baza dovezilor ca vanzatorul are ... (vezi toată discuția)