avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract intretinere

Am un contract de intretinere incheiat acum 13 ani cu o doamna de 80 ani pe atunci, in prezenta autoritatii tutelare, cu adeverinta de la medicul de familie, de discernamant. Contractul mai prevede viagera si pentru fata ei cu schizofrenie. Poate fi atacat acum contractul de catre nepoata ei, pe argumentul lipsei de discernamant?. Contractul prevede ca dupa decesul batranei sa intram in posesia imobilului, pentru care batrana e singura mostenitoare de la parintii ei.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:22, 1 Iulie 2019
Rudele pot invoca in instanta lipsa discernamantului, cu precadere ca nu a existat un certificat medico-legal, care sa atesta prezenta acestuia, la momentul perfectarii actului juridic.

In instanta, se poate ordona o expertiza psihiatrica.

Totusi, din expunerea dumneavoastra, persoana in etate a avut discernamant, aceasta a fost manifestarea de vointa a dansei, fiind concretizata in actul juridic incheiat.

CAPITOLUL I
Contractul

SECŢIUNEA a 3-a
Încheierea contractului

Art. 1205

Lipsa discernământului

(1) Este anulabil contractul încheiat de o persoană care, la momentul încheierii acestuia, se afla, fie şi numai vremelnic, într-o stare care o punea în neputinţă de a-şi da seama de urmările faptei sale.

(2) Contractul încheiat de o persoană pusă ulterior sub interdicţie poate fi anulat dacă, la momentul când actul a fost făcut, cauzele punerii sub interdicţie existau şi erau îndeobşte cunoscute.


Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Nu are motiv sa atace cu succes contractul.. insa casa va fi ocupata de faa femeii daca dreptul ei e de abitatie in toata casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bolnav de alzheimer determinat să-și vândă locuința. poate fi atacat contractul de vânzare-cumpărare? paulamocanu1 paulamocanu1 O doamna de 74 de ani, bolnava de dementa, a fost determinata de nora ei sa semneze un act de vânzare-cumpărare a locuinței proprii. La data semnării ... (vezi toată discuția)
Avem ocazia să cumpărăm un imobil deținut de o persoană fără discernământ. la ce trebuie să fim atenți în această situație? bubulina29 bubulina29 Buna ziua! In cautarea noastra pentru un imobil, am intalnit urmatoarea situatie: casa aflata la vazare este in proprietatea unui domn in varsta, cu o boala ... (vezi toată discuția)
Ajutor DanHoria DanHoria Concubina mea si a ingrijit tatal si acesta a facut contract de intretinere si testament pe numele ei ea mai avand 2 frati dupa tata care au dat o in ... (vezi toată discuția)