Am un contract de intretinere incheiat acum 13 ani cu o doamna de 80 ani pe atunci, in prezenta autoritatii tutelare, cu adeverinta de la medicul de familie, de discernamant. Contractul mai prevede viagera si pentru fata ei cu schizofrenie. Poate fi atacat acum contractul de catre nepoata ei, pe argumentul lipsei de discernamant?. Contractul prevede ca dupa decesul batranei sa intram in posesia imobilului, pentru care batrana e singura mostenitoare de la parintii ei.
Rudele pot invoca in instanta lipsa discernamantului, cu precadere ca nu a existat un certificat medico-legal, care sa atesta prezenta acestuia, la momentul perfectarii actului juridic.
In instanta, se poate ordona o expertiza psihiatrica.
Totusi, din expunerea dumneavoastra, persoana in etate a avut discernamant, aceasta a fost manifestarea de vointa a dansei, fiind concretizata in actul juridic incheiat.
CAPITOLUL I
Contractul
SECŢIUNEA a 3-a
Încheierea contractului
Art. 1205
Lipsa discernământului
(1) Este anulabil contractul încheiat de o persoană care, la momentul încheierii acestuia, se afla, fie şi numai vremelnic, într-o stare care o punea în neputinţă de a-şi da seama de urmările faptei sale.
(2) Contractul încheiat de o persoană pusă ulterior sub interdicţie poate fi anulat dacă, la momentul când actul a fost făcut, cauzele punerii sub interdicţie existau şi erau îndeobşte cunoscute.
Ajutor
DanHoria
Concubina mea si a ingrijit tatal si acesta a facut contract de intretinere si testament pe numele ei ea mai avand 2 frati dupa tata care au dat o in ... (vezi toată discuția)