avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Bolnav de Alzheimer determinat să-și vândă ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Bolnav de Alzheimer determinat să-și vândă locuința. Poate fi atacat contractul de vânzare-cumpărare?

O doamna de 74 de ani, bolnava de dementa, a fost determinata de nora ei sa semneze un act de vânzare-cumpărare a locuinței proprii. La data semnării contractului se știa ca proprietara are Alzheimer, dar nu era inca înregistrată la doctor. Fiul proprietarii a decedat anul trecut, pe nora nu o interesează soarta acestei femei care între timp a fost internata intr-un azil pentru ca nu are cine sa o îngrijească.
Este vreo cale legală de atacare a actului de vânzare-cumpărare a domiciliului?
Ultima modificare: Vineri, 22 Septembrie 2017
Admin, administrator
Partea interesata poate formula plangere la unitatea teritoriala a ministerului public
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aiurea plangere la parchet! Puteti formula cerere in instanta ptr.anulare contract vanzare-cumparare ptr. vicierea consimtamntului prin lipsa discernamantului conf.art.1204-1205 NCC,dar trebuie sa dovediti cu acte medicale aceasta imprejurare.
Multumesc. Asta e problema, ca atunci cand contractul a fost semnat, dumneaei nu era înregistrată ca având Alzheimer, dar toată lumea știa ca uita , se pierdea prin oraș, i s-a închis gazul si era tot timpul supravegheata de o vecina. Aceste probe ar putea anula contractul de vânzare-cumpărare? Actul a fost facut pe ascuns in 2013 si eu, fosta nora, am aflat anul acesta cu ocazia dezbaterii moștenirii la care vor participa cei doi copii ai mei care sunt majori.
As vrea ca apartamentul sa ii fie redat acestei femei pentru ca norei ei nu i pasa de ea deloc si nu e corect ca un om care a muncit o viata întreaga sa fie lăsat pe drumuri intr-un mod josnic.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti face acum o expertiza medicala(am inteles ca doamna in cauza este in viata)care sa ateste starea sanatatii si completat cu declaratii de martori s-ar putea sa aveti castig de cauza.
Bună ziua. Cereți în instanta anularea actului de vanzare-cumpărare .

Alte discuții în legătură

Anulare vanzare pentru lipsa discernamantului clawdya_s clawdya_s Avand in vedere urmatoarea speta: La data de 05.12.2011, AB, în vârstă de 60 de ani, văduv, cu domiciliul în Timișoara, vinde lui CD o construcție ... (vezi toată discuția)
Ajutor DanHoria DanHoria Concubina mea si a ingrijit tatal si acesta a facut contract de intretinere si testament pe numele ei ea mai avand 2 frati dupa tata care au dat o in ... (vezi toată discuția)
Contract intretinere balabanconstanta@yahoo.com balabanconstanta@yahoo.com Am un contract de intretinere incheiat acum 13 ani cu o doamna de 80 ani pe atunci, in prezenta autoritatii tutelare, cu adeverinta de la medicul de familie, ... (vezi toată discuția)