avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutor

Concubina mea si a ingrijit tatal si acesta a facut contract de intretinere si testament pe numele ei ea mai avand 2 frati dupa tata care au dat o in judecata..ei fiind in strainatate si necontribuind la ingrijirea tatalui mentionez ca a fost facute acele acte la 1 an dupa ce a facut un avc. Si a revenit vorbitul si mobilitatea .fiind invocat o dementa mixta la prima iesire din spital (5 zile)dupa care a facut recuperare neurologica la cererea lui s a chemat notarul cu care a vorbit personal .mentionez ca actele notariale respective s au facut in prezenta a 2 martori. deoarece dansul nu putea semna. ..se poate dovedi ca a fost in deplinatatea facultatilor mentale la data respectiva?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:40, 15 Noiembrie 2018
A existat un certificat medico-legal, care sa atesta faptul ca a avut discernamant ?

Lipsa discernamantului atrage nulitatea relativa .

CAPITOLUL I
Contractul

SECŢIUNEA a 3-a
Încheierea contractului

Art. 1205

Lipsa discernământului

(1) Este anulabil contractul încheiat de o persoană care, la momentul încheierii acestuia, se afla, fie şi numai vremelnic, într-o stare care o punea în neputinţă de a-şi da seama de urmările faptei sale.

(2) Contractul încheiat de o persoană pusă ulterior sub interdicţie poate fi anulat dacă, la momentul când actul a fost făcut, cauzele punerii sub interdicţie existau şi erau îndeobşte cunoscute.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract intretinere balabanconstanta@yahoo.com balabanconstanta@yahoo.com Am un contract de intretinere incheiat acum 13 ani cu o doamna de 80 ani pe atunci, in prezenta autoritatii tutelare, cu adeverinta de la medicul de familie, ... (vezi toată discuția)
Avem ocazia să cumpărăm un imobil deținut de o persoană fără discernământ. la ce trebuie să fim atenți în această situație? bubulina29 bubulina29 Buna ziua! In cautarea noastra pentru un imobil, am intalnit urmatoarea situatie: casa aflata la vazare este in proprietatea unui domn in varsta, cu o boala ... (vezi toată discuția)
Bolnav de alzheimer determinat să-și vândă locuința. poate fi atacat contractul de vânzare-cumpărare? paulamocanu1 paulamocanu1 O doamna de 74 de ani, bolnava de dementa, a fost determinata de nora ei sa semneze un act de vânzare-cumpărare a locuinței proprii. La data semnării ... (vezi toată discuția)