avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... are dreptul la mostenire? URGENT VA ROG
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

are dreptul la mostenire? URGENT VA ROG

vreau sa ma ajutati ca nu stiu ce sa fac ,decedata are trei nepoti, din care unul e plecat in afara, si in perioada cand traia decedata ,acesta s-a mutat in casa si a dat -o afara ,(decedata avea handicap de gradul 2), pe langa asta a lasat datorii la intretinere si lumina iar apartamentul a ajuns o ruina, nu se putea locui in el, dupa ce a plecat in afara ,m-am mutat acolo, am renovat apartamentul si am luat-o pe decedata si am ingrijit-o ,aceasta mai tarziu cazand la pat si nu putea nici manca, am imormantat-o pe cheltuiala mea , am platit din datorii, iar acesta are pretentie la o parte din mostenire. tin sa va zic ca am acte in care atesta ca am ingrijit-o deoarece am vrut sa fac act de vanzare-cumparare cu clauza de ingrijire dar nu am apucat ca a murit. celalalt nepot renunta la mostenire ,dar acesta nu , spuneti-mi ce sa fac , ARE DREPTUL LA MOSTERNIRE?????????:((:((:((:(:(
Cel mai recent răspuns: onutza_draguta , utilizator 07:53, 7 August 2009
Toti nepotii au dreptul la mostenire.
Incercati sa va intelegeti la bani cu cel care are pretentii.
Ar fi recomandabil sa consultati si un avocat contracost pentru a cunoaste toate detaliile cazului dvs.
Faptul ca ati cheltuit bani constituie o alta discutie.

avocat Claudiu Lascoschi
din pacate da, are dreptul sa vina la succesiune .
faptul ca dvs v-ati ocupat de inmormantare si alte asemenea nu conduce la concluzia ca dansul nu are dreptul la cota sa succesorala .
daca ati fi avut un contract de intretinere incheiat cu defuncta ar fi fost altceva, dar in situatia de fata , vor mosteni toti trei nepotii .
binenteles cei care nu renunta in mod expres
E foarte posibil sa va judecati si pentru ca nu va recunoaste ce cheltuieli ati facut cu defuncta.:(
are dreptul la mostenire, dar ar fi bine sa deschideti totusi un proces si ptr recunoasterea drepturilor dvs.
Da, e clar ca vor ajunge la instanta.
La notar nu au ce face daca nu se inteleg.
Insa nu trebuie sa se grabeasca cu deschiderea procesului.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Se poate sa ma scoata de la mostenire? suciu_diana suciu_diana Buna ziua, este vreo posibilitatea legala ca o ruda, care are si ea dreptul la mostenire, sa faca succesiunea fara mine, in ideea de a ma indeparta de la ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire al copilului din prima casatorie ContSters163511 ContSters163511 buna ziua! situatia se prezinta astfel :X a decedat.In urma lui au ramas mostenitori atat din prima sa casatorie cat si din a doua.Din prima casatorie a ... (vezi toată discuția)
Retragere numera de pe cardul altei persoane calitateg calitateg In cazul in care sotul decedat avea un card de salarii la care nu era nimeni imputernicit si sotia descoperind pinul se duce si scoate toti banii de pe acel ... (vezi toată discuția)