vreau sa ma ajutati ca nu stiu ce sa fac ,decedata are trei nepoti, din care unul e plecat in afara, si in perioada cand traia decedata ,acesta s-a mutat in casa si a dat -o afara ,(decedata avea handicap de gradul 2), pe langa asta a lasat datorii la intretinere si lumina iar apartamentul a ajuns o ruina, nu se putea locui in el, dupa ce a plecat in afara ,m-am mutat acolo, am renovat apartamentul si am luat-o pe decedata si am ingrijit-o ,aceasta mai tarziu cazand la pat si nu putea nici manca, am imormantat-o pe cheltuiala mea , am platit din datorii, iar acesta are pretentie la o parte din mostenire. tin sa va zic ca am acte in care atesta ca am ingrijit-o deoarece am vrut sa fac act de vanzare-cumparare cu clauza de ingrijire dar nu am apucat ca a murit. celalalt nepot renunta la mostenire ,dar acesta nu , spuneti-mi ce sa fac , ARE DREPTUL LA MOSTERNIRE?????????:((:((:((:(:(
Toti nepotii au dreptul la mostenire.
Incercati sa va intelegeti la bani cu cel care are pretentii.
Ar fi recomandabil sa consultati si un avocat contracost pentru a cunoaste toate detaliile cazului dvs.
Faptul ca ati cheltuit bani constituie o alta discutie.
din pacate da, are dreptul sa vina la succesiune .
faptul ca dvs v-ati ocupat de inmormantare si alte asemenea nu conduce la concluzia ca dansul nu are dreptul la cota sa succesorala .
daca ati fi avut un contract de intretinere incheiat cu defuncta ar fi fost altceva, dar in situatia de fata , vor mosteni toti trei nepotii .
binenteles cei care nu renunta in mod expres