vreau sa ma ajutati ca nu stiu ce sa fac ,decedata are trei nepoti, din care unul e plecat in afara, si in perioada cand traia decedata ,acesta s-a mutat in casa si a dat -o afara ,(decedata avea handicap de gradul 2), pe langa asta a lasat datorii la intretinere si lumina iar apartamentul a ajuns o ruina, nu se putea locui in el, dupa ce a plecat in afara ,m-am mutat acolo, am renovat apartamentul si am luat-o pe decedata si am ingrijit-o ,aceasta mai tarziu cazand la pat si nu putea nici manca, am imormantat-o pe cheltuiala mea , am platit din datorii, iar acesta are pretentie la o parte din mostenire. tin sa va zic ca am acte in care atesta ca am ingrijit-o deoarece am vrut sa fac act de vanzare-cumparare cu clauza de ingrijire dar nu am apucat ca a murit. celalalt nepot renunta la mostenire ,dar acesta nu , spuneti-mi ce sa fac , ARE DREPTUL LA MOSTERNIRE?????????:((:((:((:(:(
Da, are dreptul la mostenire. Poate e mai bine ca cealalta nepoata sa nu renunte, ci sa va cedeze dumneavoastra partea ei.
Daca renunta...mostenirea se imparte la 2....si nu va ajuta acest fapt.
Si, din ceea ce spuneti , sunt sanse sa se ajunga la instanta de judecata. Bine macar ca ati pastrat chitantele cu cheltuielile facute.
Da, nu este deloc indicat ca acel mostenitor sa renunte la mostenire.
Daca renunta creste cota ambilor mostenitori.
Multi afla prea tarziu acest lucru.
Notarii omit sa spuna acest lucru daca nu sunt intrebati.