avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ce trebuie să fac dacă se anulează decizia în ...
Discuție deschisă în Executare silită

Ce trebuie să fac dacă se anulează decizia în contencios?

Bună ziua!
Vă rugăm dacă se poate să mă ajutați în următoarea problemă:
Am contestat în contencios o decizie de atragere a răspunderii solidare în temeiul Legii 554/2004 și am solicitat și anularea actelor de executare ca urmare a nelegalității acelei decizii. Din dosar s-a disjuns capatul de cerere privitor la actele de executare, cu toate că eu am solicitat ca tot instanța de contencios să judece și acest capăt de cerere întrucât în temeiul art 172-173 CPF acțiunea se va respinge pentru tardivitate, în timp ce în acțiunea din contencios eram în termen.
Am primit întâmpinarea ANAF-ului în care, bineînțeles că se solicită respingerea acțiunii pentru tardivitate, iar instanța a acordat termen pentru ca eu să iau cunoștință de întâmpinare.
Am solicitat suspendarea cauzei până la soluționarea definitivă a dosarului cu privire la decizia de atragere a răspunderii solidare, arătând că probatoriul meu se bazează pe soluția din primul dosar. Instanța a rămas să se pronunțe dacă îl va suspenda sau nu.
Întrebare: Dacă se va anula decizia de atragere a răspunderii solidare, cum pot scăpa de această excepție de tardivitate. În codul fiscal scrie că la scadență, titlul de creanță devine titlu executoriu. Este logic că dacă titlul de creanță este declarat nul, atunci și titlul executoriu va trebui să fie declarat nul.
În situația în care judecătoria nu îmi va admite solicitarea de suspendare, pot solicita acest lucru în instanța de contencios? Cum trebuie să fac acest lucru: într-o altă acțiune sau să solicit revizuirea primei acțiuni în care am solicitat anularea deciziei de atragere a răspunderii și anularea actelor de executare?
De asemeni, ce art. de lege pot invoca în judecătorie pentru a solicita judecarea cauzei pe fond?

Alte discuții în legătură

Somatie de plata si titlu executoriu plata impozit venit global si majorari bobcat27ad bobcat27ad In dec 2007 am primit somatie de plata si titlu executoriu pentru plata sumelor prevazute in deciziile de impunere (?) si deciziile de calcul accesorii, ... (vezi toată discuția)
Se poate redeschide un dosar civil care este finalizat? mioara2012 mioara2012 Bună ziua! În februarie 2015 am pierdut în judecatorie o contestatie la executare datorita faptului ca titlul de creanta era valabil. Fac precizarea ca nu ... (vezi toată discuția)
Competenta tribunalului sau a judecatoriei mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Am contestat actele de executare in Tribunal, pe legea 554/2004 iar în întâmpinare, ANAF a cerut declinarea competentei catre Judecatorie. Îmi ... (vezi toată discuția)