avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Competenta Tribunalului sau a Judecatoriei
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Competenta Tribunalului sau a Judecatoriei

Buna ziua!
Am contestat actele de executare in Tribunal, pe legea 554/2004 iar în întâmpinare, ANAF a cerut declinarea competentei catre Judecatorie.
Îmi poate spune cineva daca se poate judeca cauza pentru anularea actelor de executare la Tribunal, în contencios?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mioara2012 , utilizator 10:26, 8 Octombrie 2015
Daca obiectul cererii dvs. este contestatia la executare, atunci competenta apartine judecatoriei. Din ceea ce ati scris rezulta ca ar fi vorba despre contestarea executarii silite facuta de ANAF.
In procedura prealabila, am contestat atat titlul de creanta cat si actele de executare silita. ANAF a respins contestatia impotriva titlului de creanta iar pentru actele de executare si-a declinat competenta in favoarea "instantei competente". La sfarsitul deciziei primite de la ANAF, scria ca pot contesta decizia la Tribunal.
Am contestat acea decizie la Tribunal, iar in întâmpinarea primita de la ANAF se solicita respingerea contestatiei impotriva titlului de creanta si declinarea competentei catre judecatorie.
Eu ce ar trebui sa fac? Sa cer sa se judece si actele de executare tot de catre Tribunal? Daca nu are aceasta competenta?
Multumesc!
Ati procedat gresit de la inceput formuland plangere prealabila in temeiul Legii contenciosului administrativ. Impotriva actelor de executare silita ale ANAF se poate face doar contestatie la executare la judecatorie.
În această situație nu se va disjunge capătul de cerere referitor la anularea actelor de executare? O va face tribunalul sau trebuie să solicit eu în răspunsul la întâmpinare?
Și încă ceva: solicitarea anulării actelor de executare se face doar în cadrul contestației la executare, în judecătorie? Sau se poate solicita anularea actelor de executare și în cadrul procedurii de contencios?
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate redeschide un dosar civil care este finalizat? mioara2012 mioara2012 Bună ziua! În februarie 2015 am pierdut în judecatorie o contestatie la executare datorita faptului ca titlul de creanta era valabil. Fac precizarea ca nu ... (vezi toată discuția)
Contestaþie împotriva deciziei de impunere mioara2012 mioara2012 buna ziua! Daca am facut o contestatie la decizia de impunere pt ca nu s-a emis respectand art 27 si 28 din codul de procedura fiscala si nu am solicitat (in ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie să fac dacă se anulează decizia în contencios? Alabastru2015 Alabastru2015 Bună ziua! Vă rugăm dacă se poate să mă ajutați în următoarea problemă: Am contestat în contencios o decizie de atragere a răspunderii solidare ... (vezi toată discuția)