avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parcele pe colt- stabilirea parti posterioare si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parcele pe colt- stabilirea parti posterioare si partilor laterale fata de aliniament

Detin o parcela pe colt cu doua aliniamente la doua strazi. As dori sa stiu celelalte doua laturi cum sunt considerate(lateriale, posteriare).
Cel mai recent răspuns: pilion , utilizator 21:13, 14 Martie 2016
Personal nu vad la ce v-ar ajuta aceasta precizare stricta in conditiile in care vecinii sunt stabili prin planul cadastral, la fel si accesul/ aliniamentul la cele 2 strazi. Pe planul cadastral este indicat nordul.
Vreau sa construiesc un garaj pe partea opusa adresei si se poate interpreta ca acea parte sa fie partea posterioara? Exista o prevedere in PUZ care spune ca orice constructie trebuie sa fie retrasa 5 metri fata de partea posterioara.
In logica lucrurilor, daca va construiti un garaj, veti face acces din una din cele 2 strazi, latura posterioara poate fi cea opusa strazii de acces, iar laterala, cealalta.
Da este foarte adevarat ce spuneti dumneavoastra dar am omis un lucru. Eu adresa o am pe o strada si acolo am doar acces pietonal(poarta mica) iar accesul cu masina pe cealalta strada. Eu vreau sa construiesc garajul pe latura opusa fata de adresa adica pe partea perpendiculara pe aliniamentul pe care am accesul cu masina. Mentionez ca in regulament nu este specificat, la parcelele pe colt, care este parte posterioara si care laterala ci doar ca trebuie sa ai 5 metri retragere fata de partea posterioara, 6 fata de aliniament si ca se poate aseza pe parte laterala.
Nu puteti construi garajul respectiv decat daca aveti un proiect intocmit de o firma autorizata, iar proiectantul trebuie sa obtina autorizatie de ctie. de la primarie, iar dvs. aviz de la ISCtii. pentru inceperea lucrarilor.
Vazand situatia exacta la fata locului, proiectantul va spune daca este posibil sa obtina autorizatia de la primarie pentru ceea ce doriti dvs. sa construiti.

Alte discuții în legătură

Distanta legala constructie fata de limita proprietate(gard) iancumot iancumot Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva informatii. Vecinii mei au construit o casa la 50 cm fata de gard.casa este pozitionata de-a lungul gardului ... (vezi toată discuția)
Limite constructie sbo sbo am un teren in forma de triunghi dreptunghic cu dimensiunile 24,29,35m certificatul de urbanism spune ca trebuie lasata o distanta de 5 m fata de aliniament ... (vezi toată discuția)
Restrictie constructie casa cu privire la deschiderea la strada bogdanc13 bogdanc13 Buna ziua, intentionez sa cumpar un teren in Sectorul 6 care are 8.5 m deschidere la strada si 50 m lungime. vreau sa construiesc o casa cu calcan (pe o ... (vezi toată discuția)