avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cer schimbarea juridica a terenului care este incadrat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cer schimbarea juridica a terenului care este incadrat in continuare la ”spatii verzi”,desi in cartea funciara scrie”curti constructii.

Buna ziua,
Am mostenit un teren si, informandu-ma despre certificatul lui de urbanism, am constatat ca nu ne putem bucura de aceasta proprietate,singurul lucru pe care putem sa-l facem este acela de a contribui la bugetul local al orasului Cluj,eu locuind in judetul Dambovita...
Matusa mea ,dupa 10 ani de procese cu Primaria Cluj, a obtinut prin legea 10 terenul confiscat prin decret in 1980 si in 2013 a obtinut si certificatul de urbanism Avand 93 de ani( a murit in 2014) ,nu s-a gandit la faptul ca nu se poate bucura de proprietate avand acest regim juridic si nu a actionat in termen util autoritatea publica in contencios administrativ pentru a schimba regimul juridic al terenului.Eu am mostenit terenul in 2015(aprilie) si anul acesta am aflat de certificatul de urbanism, cand ne-am gandit sa facem ceva cu terenul,sa construim ceva sau sa vindem.Am facut zilele acestea o plangere prealabila catre primaria Cluj si in functie de raspuns/termenul raspunsului vom actiona sau nu autoritatea publica in contencios administrativ.Stiu ca sunt niste termene legale in limita carora se poate face acest lucru.Nu-mi este clar, cand intervine termenul de decadere /prescriptie?:30 de zile. 6 luni,1an(in cazuri speciale)
1.de la raspunsul primariei la cererea mea(daca va fi in 30 de zile)2016
2.de la aflarea(in urma mostenirii)a regimului juridic al terenului (2016)
3.de la emiterea actului administrativ unilateral de catre primarie (2013)
Va rog sa-mi raspundeti la aceasta intrebare si va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2016
monalisa16, utilizator

Alte discuții în legătură

Copie act administrativ eliberat de primarie monalisa16 monalisa16 Buna ziua, Am mostenit un teren de la o matusa,am obtinut certificatul de mostenitor si am inscris terenul in cartea funciara pe numele meu.Pentru a construi ... (vezi toată discuția)
Transmitere pe email a unei copii de certificat de urnanism eliberat pentru informare de primarie monalisa16 monalisa16 Buna seara, Locuiesc in judetul Dambovita si mi s-a eliberat de Primaria Cluj un certificat de urbanism pentru informare.Mi s-a spus ca trebuie sa-l ridic ... (vezi toată discuția)
Retrocedarea terenurilor confiscate de regimul comunist aurasbel aurasbel care este termenul de depunere a cererii pentru recuperarea terenurilor confiscate de regimul comunist ? (vezi toată discuția)