avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare unic asociat al unui SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare unic asociat al unui SRL

Buna ziua, va rog sa-mi spune-ti cum pot deveni asociat unic in firma la care sunt Director General ,mentionez ca asociatul actual este sotia mea.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 15:24, 14 Martie 2016
Puteti deveni asociat unic numai daca sotia va cedeaza toate partile sociale pe care le detine in societate.
Este nevoie de o cesiune a tuturor parților sociale deținute de către soția dvs. Aveți în vedere că nu puteți deveni asociat unic dacă mai dețineți această calitate și într-o altă firmă.
Prin cesiune in mod clar, insa aceasta procedura dureaza destul de mult (~45-60 zile). O alta varianta este sa va coopteze ca asociat prin majorare de capital social urmand ca apoi sa va cesioneze toate partile sociale.
KataG a scris:

Prin cesiune in mod clar, insa aceasta procedura dureaza destul de mult (~45-60 zile). O alta varianta este sa va coopteze ca asociat prin majorare de capital social urmand ca apoi sa va cesioneze toate partile sociale.

Așa este. În acest caz, toate operațiunile vor dura aprox. 2 săptămâni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluarea unei firme medicale , acte necesare pt persoana strain . Sashvin Sashvin Buna ziua , as dori sa devin administrator unic al unei firme de consultanta medicala existent . Asociati actuala m\'au propus sa intru ca ... (vezi toată discuția)
Radiere,dizolvare,lichidare ContSters135817 ContSters135817 Sal.Imi puteti spune si mie care este diferenta dintre lichidare,dizolvare,radiere?Am o societate infintata in 2007 cu care nu am desfasurat nicioodata nicio ... (vezi toată discuția)
Administrator versus director general life life Care are putere de decidere mai mare si care e superior celuilalt din punct de vedere al deciziilor dar si al raspunderii(responsabilitatii)? (vezi toată discuția)