buna,in febr 2008 am fost prins de radar,care era in mers, cu vit de 101 km in localitate;am contestat pv am pierdut dupa care am pierdut si la recurs iar de la politie mi-a venit acasa hartia prin care mi se cerea sa predau permisul abia luna aceasta adik la 11 luni dupa ce sa dat sentinta finala in sept 2008. ce pot sa mai fac ,e normal asa ceva dupa atata timp sa-l predau pt 90 de zile si poate imi mai da si o luna in plus k nu lam predat dupa sentinta????
Sa nu uitam ca omul a primit sentintinta in septembrie 2008.
Deci acum sentinta de la recurs se comunica prin posta?Chiar si asa, cum este corect sa se procedeze, se asteapta sentinta acasa iar apoi se preda permisul in termen de 15zile?
Eu vad toata problema ca pe o lamentare inutila. fapta a fost stabilita , v-ati judecat , hotararea a ramas definitiva . Indiferent cand s-a comunicat si cand ati fost instiintat , ce importanta mai are? De stat pe bara tot trebuie sa stati fiindca ati incalcat prevederile legale!Despre ce discutam aici????!!!
Dupa 30 de zile dati acel examen si va recuperati permisul mai repede!
SUCCES!
B-)
Art. 221. - (1) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, daca sunt indeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoa.terii regulilor de circulatie;
b) a obtinut permis de conducere cu cel putin un an inainte de savarsirea faptei;
c) in ultimii 3 ani de la data savarsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura;
d) in ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea
contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducatorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca:
a) perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare in urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;
c) a fost implicat intr-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice a stabilit ca a condus vehiculul in timp ce se afla sub influenta alcoolului;
d) sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata cand barierele sau semibarierele sunt coborate ori in curs de coborare sau cand semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt in functiune.
Dar mare atentie, daca perioada de suspendare i-a fost majorata nu mai beneficiaza de aceasta prevedere legala, deci stimate user daca nu ai predat inca permisul trebuie sa il predai cat mai repede pentru ca daca politia hotareste majorarea perioadei de suspendare, nu mai poti beneficia de reducerea prevazuta de art. 221 si chiar o sa ramai 90 de zile fara permis .........