Vă rog mult să mă ajutaţi cu o lămurire în următoarea privinţă. S-a stabilit ca adunarea generală anuală a asociaţiei de proprietari (la care urmează să se aleagă şi conducerea) să aibă loc la o anumită dată. Aşa cum se întâmplă de obicei, la prima convocare nu au fost prezenţi 50% + 1 din numărul membrilor asociaţiei, aşa că urmează o a doua convocare, dată la care şedinţa se poate ţine indiferent de numărul participanţilor. Întrebarea mea este dacă există vreo reglementare legală care să precizeze dacă între cele două date (între prima şedinţă şi a doua) trebuie să treacă o anumită perioadă de timp minimă sau asta depinde exclusiv de statutul asociaţiei. Întreb acest lucru deoarece până în acest an a doua şedinţă se desfăşura la două săptămâni după prima, iar anul acesta ne-au anunţat că următoarea şedinţă (cea care va fi ststutară) va fi după o săptâmână de la cea la care nu s-a întrunit cvorumul. Aşadar, legea prevede ceva expres în acest sens sau nu contează dacă între cele două date trec două săptămâni sau doar o săptămână. Mulţumesc mult
Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari prevede la:
Art.24
.........
(2) Daca la prima convocare nu este intrunit cvorumul necesar de jumatate plus unu, adunarea generala va fi suspendata si reconvocata in termen de maximum 10 zile de la data primei convocari.
Termenul maxim este de 10 zile: deci s-a procedat corect.
Legea nu precizeaza un termen minim si am vazut pe acest forum bazaconii de genul ca adunarea generala se tine dupa o ora!
Fireste ca a doua adunare trebuie tinuta in alta zi, deci macar o zi trebuie sa fie intre ele. Iar o adunare reconvocata trebuie si ea anuntata pe avizier.