avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Convocare / Reconvocare Adunare Generala Extraordinara ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Convocare / Reconvocare Adunare Generala Extraordinara a Proprietarilor

Buna ziua,

Poate avea loc Adunarea Generala Extraordinara reconvocata la numai o ora dupa prima convocare, daca proprietarii au fost instiitati simultan cu privire la ora primei convocari si cu privire la ora reconvocarii?
Cel mai recent răspuns: tomasso , utilizator 17:37, 6 Octombrie 2015
Wow asa ceva n-am mai auzit. Nu ca ar fi ilegal, doar ca nu prea vad cum s-ar face. Ne dati detalii? Sunt f curios
Iata ce prevede L nr 230/2007
Art. 24. - (1) Adunarea generală poate adopta hotărâri, dacă majoritatea proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari (jumătate plus unu) sunt prezenţi personal sau prin reprezentant legal.
(2) Dacă la prima convocare nu este întrunit cvorumul necesar de jumătate plus unu, adunarea generală va fi suspendată şi reconvocată în termen de maximum 10 zile de la data primei convocări.
(3) La adunarea generală reconvocată, dacă există dovada că toţi membrii asociaţiei de proprietari au fost convocaţi, hotărârile pot fi adoptate, indiferent de numărul membrilor prezenţi, prin votul majorităţii acestora.
(4) Hotărârile adunării generale a asociaţiei de proprietari sunt obligatorii şi pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenţi la adunarea generală, precum şi pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociaţiei de proprietari.
E o gluma buna. Dar,asa cum se vede, legea nu prevede un termen minim, doar cel maxim.
Fireste, tine de absurd aceasta varianta si o tratam ca o gluma.
emilia160189 a scris:
Poate avea loc Adunarea Generala Extraordinara reconvocata la numai o ora dupa prima convocare, daca proprietarii au fost instiitati simultan cu privire la ora primei convocari si cu privire la ora reconvocarii?

Da, adunarea reconvocata este legala si participantii pot lua hotarari.
Sustin aceasta pentru ca, asa cum s-a spus, legea prevede limita maxima de timp si nu cea minima, dar si pentru ca discutam de o adunare generala extraordinara.
Daca a fost cazul sa se convoace adunarea generala extraordinara inseamna ca exista o urgenta, o problema care trebuie rezolvata imediat si rezolvarea acesteia depinde de hotararea adunarii generale extraordinare si nu poate fi amanata.
Eu pot da exemple de asemenea situatii urgente dar poate ne explicati dumneavoastra care a fost scopul acestei sau acestor adunari generale extraordinare.
La data de 01.05.2015 a fost convocata Adunarea Generala a Proprietarilor in scopul alegerii Presedintelui Asociatiei, adunarea urmand a avea loc pe data de 07.05.2015, ora 19:00.

La data de 02.05.2015 a fost postat la avizier un afis prin care se reconvoca Adunarea Genereala, cu aceeasi ordine de zi, tot pentru data de 07.05.2015, ora 19:30, prin urmare, la numai jumatate de ora dupa prima convocare.

La Adunarea de la ora 19:00 nu s-a intrunit cvorumul, motiv pentru care hotararea a fost luata cu votul majoritatii celor prezenti la ora 19:30.

Aceasta hotarare a fost atacata in instanta de catre unul dintre proprietarii prezenti la ambele adunari, care a votat si care nu si-a exprimat la acel moment pozitia cu privire la presupusa nelegalitate a convocarii / reconvocarii adunarii.

Din punctul meu de vedere nu au fost incalcate prevederile Legii 230/2007
- asa cum au mentionat si cativa colegi in postarile anterioare, Legea 230/2007 prevede doar o limita maxima in care poate avea loc Adunarea Generala Reconvocata
- Legea 230/2007 nu interzice expres convocarea si reconvocarea simultana a Adunarii Generale a Proprietarilor
- Simultana convocare si reconvocare a adunarii poate avea numeroase avantaje: reducere de costuri, economie de timp si fluidizarea sistemului decizional.


Alte discuții în legătură

Ag asociatii proprietari ContSters206845 ContSters206845 La AG reconvocata este obligatorie pe langa afisarea la avizier a convocarii si tabelul nominal cu semnaturi ? In legea 230,nu se specifica acest lucru,iar ... (vezi toată discuția)
Convocarea adunarii generale a proprietarilor hero hero Buna ziua, Conform Legii nr.196/2018,art.47, pentru a convoca Adunarea Generala a Proprietarilor, acestia sunt anunțați, prin afișare la avizier și pe ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp se suspenda adunarea generala (sfertul academic) si care este termenul minim pentru reconvocare? cyan cyan Art. 24 din Legea 230/2007 prevede ca (1) Adunarea generală poate adopta hotărâri, dacă majoritatea proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari ... (vezi toată discuția)