avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Convocare / Reconvocare Adunare Generala Extraordinara ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Convocare / Reconvocare Adunare Generala Extraordinara a Proprietarilor

Buna ziua,

Poate avea loc Adunarea Generala Extraordinara reconvocata la numai o ora dupa prima convocare, daca proprietarii au fost instiitati simultan cu privire la ora primei convocari si cu privire la ora reconvocarii?
Cel mai recent răspuns: tomasso , utilizator 17:37, 6 Octombrie 2015
Nu e chiar o gluma si mi se pare foarte eficienta solutia cu convocarea si reconvocarea la distanta de juma' de ora.
De ce?
Pentru ca se stia ca la prima convocare nu se vor prezenta atatia proprietari cati sa asigure un cvorum si, ca sa nu-si bata joc nimeni de nimeni, si-au spus, daca tot suntem aici, atatia cati suntem, sa hotaram ce avem de hotarat si sa ne ducem la casele noastre, fara a mai avea grija de a ne aduna peste alte cateva zile, cand poate nu mai avem timp, iar cei care n-au venit acum, nu vor veni nici data viitoare.
Adica s-a minimalizat deranjul si bine au facut. Bravo!

Cat despre fluidizarea sistemului decizional asta imi place cel mai mult. Exprimare sofisticata demna de un raport parlamentar. :thumbup::secret::giggle::coffee:
Buna ziua! intentia de a rezolva o problema de care ne lovim toate asociatiile,- prezenta la sedinte-, este laudabila. Insa nu trebuie sa uitam de abilitatile unui foarte bun avocat care ar putea spune la un moment dat ca:Art.24 al 2 se refera la "10 zile" perioada de referinta si nu la perioada inmediata care poate insemna si "ore". Se poate insa rezolva prin conceperea unui cap de tabel la lista convocatoare si care in cazul reconvocarii este obligatoriu conform art.14 al 5 din 1588/2007. Acesta ne spune ca "daca exista dovada"-pe de o parte- si (" Dovezi ale convocarii si reconvocarii constituie afisul de la avizier si tabelul nominal convocator cu semnaturi") pe de alta parte, hotararile pot fi adoptate. Deci cel putin teoretic ar exista doua conditii: un tabel convocator semnat de toata lumea, si un cap de tabel clar conceput sa-l inteleaga toti fiindca semnatura facuta pe tabel inseamna ca a luat la cunostinta si este de acord. Eu asa as proceda si astfel sedinta ar fi convocata legal dupa 7 zile si ar fi si tinuta fiindca cei care vin sunt intotdeauna aceiasi.
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2015
mirceatintisan, utilizator
Art23 Legea 230 alin.(5)Proprietarii trebuie anuntati, prin afisare la loc vizibil sau pe baza de tabel nominal convocator, asupra oricarei adunari generale a asociatiei de proprietari, cu cel putin 7 zile inainte de data stabilita, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunarii generale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ag asociatii proprietari ContSters206845 ContSters206845 La AG reconvocata este obligatorie pe langa afisarea la avizier a convocarii si tabelul nominal cu semnaturi ? In legea 230,nu se specifica acest lucru,iar ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, In ce conditii si care este procedura convocarii unei adunari generale extraordinare? Noua lege nu face niciun fel de menţiune cu privire la ... (vezi toată discuția)
Hotararile adunarii reconvocate dalamiros dalamiros cu respect as vrea sa va cer sfatul in urmatoarea situatie. fac parte din comitetul executiv al unei asociatii de proprietari. in urma cu doua luni ... (vezi toată discuția)