avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... pot face plangere cf. art. 339 din CPP impotriva ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

pot face plangere cf. art. 339 din CPP impotriva ordonantei de clasare cf. art. 289 (1)(2) din CPP?

Pot face plangere cf. art. 339 din CPP impotriva ordonantei de clasare cf. art. 289 din CPP? Aceasta este solutia procurorului... :)

Art. 339 din CPP se refera la "Plangerea impotriva masurilor luate sau a actelor efectuate de procuror", fara sa puna alte conditii... exista o lege sau altceva care ma impiedica?
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 20:01, 13 Martie 2016
Dupa ce m-am informat, ordonanta de fapt nu mi-au comunicat-o, ci mi-au comunicat doar ca a fost clasat dosarul cf. art. 289 (1)(2). In realitate asta nu poate fi motivarea de drept, ci cf. art. 315 (1) a) din CPP

Fiindca si pentru asta se emite ordonanta de clasare insa, pot formula plangere impotriva actelor procurorului cf. art. 339 din CPP deoarece se face si impotriva ordonantelor de clasare
Clasare se dispune in temeiul art. 315 alin. 1 lit.a sau b.
Art. 289 se refera la plangere, poate plangerea nu indeplineste conditiile de fond si de forma, ma gandesc, cititi si dvs mai bine.
Oricum, daca este vorba de ordonanta de clasare, puteţi face plângere în conformitate cu prevederile art. 339 alin. (4) din C. proc. pen. în termen de 20 de zile de la data comunicării.
Problema e si ca nu aveam cum sa dovedesc ca procurorul a primit plangerea de la mine sau de la alta institutie, care ar fi putut s-o trimita neconforma cu originalul, si aceasta dovada am solicitat-o si a venit dupa 20 de zile, cf. art. 294 (2) din CPP, pentru ca nu mi-au restituit vreodata plangerea pe cale administrativa altfel, si atunci am facut o serie de derogari ca termenul curge de la data comunicarii copiei de pe ordonanta, nu a instiintarii ca exista o ordonanta, si motivatia de drept neconforma legii, cf. art. 339 (4) din CPP

Nu am ce citi mai mult in instiintare pentru ca atat scrie :) ca sesizarea a fost solutionata prin clasare pentru ca nu contine elementele prevazute de art. 289 (1)(2) din CPP, ceea ce e ridicol din mai multe puncte de vedere juridice

Acum ar putea interpreta ca nu pot face plangere cf. art. 339 din CPP pana nu-mi comunica ordonanta efectiv, pentru ca legea zice tehnic ca pot face plangere in termenul de 20 de zile, nu dupa sau inainte :D
Ultima modificare: Duminică, 13 Martie 2016
eusaisapte, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impotriva unei ordonante de clasare cf. art. 294 (2) pot face plangere impotriva actelor procurorului cf. art. 339 din cpp? eusaisapte eusaisapte Impotriva unei ordonante de clasare cf. art. 294 (2) pot face plangere impotriva actelor procurorului cf. art. 339 din CPP? Sau fac altfel de plangere de care ... (vezi toată discuția)
Un procuror a refuzat sa-mi raspunda la cererea de informare - pot face plangere cf. art. 339 din cpp? eusaisapte eusaisapte procuror refuzat sa-mi raspunda la cererea de informare - pot face plangere cf. art. 339 din CPP? Pot face plangere la instanta de constencios ... (vezi toată discuția)
Care este legea care impiedica urmarirea penala fiindca exista identitate intre parti si fapte? eusaisapte eusaisapte procurorul a invocat ca exista o conditie pentru neurmarirea penala cf. art. 16 (1) e) din CPP si anume ca exista identitate intre parti si fapte cercetate ... (vezi toată discuția)