avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... un procuror a refuzat sa-mi raspunda la cererea de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

un procuror a refuzat sa-mi raspunda la cererea de informare - pot face plangere cf. art. 339 din CPP?

procuror refuzat sa-mi raspunda la cererea de informare - pot face plangere cf. art. 339 din CPP? Pot face plangere la instanta de constencios administrativ?

Situatia e astfel:
1. Un dosar in care sunt parte vatamata sa fost clasat cf. art. 315 (1) a) din CPP, adica nu contine elementele de forma si de fond

2. Procurorul nu mi-a restituit plangerea pe cale administrativa cf. art. 294 (2) din CPP

3. Am facut cerere de informare in care am cerut sa mi se aduca la cunostinta daca plangerile penale din acel dosar sunt cele care cred eu ca sunt, fiindca ordonanta e neclara in acest sens. Ulterior am facut si cerere de restituirea plangerilor pe cale administrativa

4. Cu privire la cererea de informare de la punctul 3, procurul a refuzat invocand art. 12 (1) f) din Legea 544/2001 "informatiile privind procedurile judiciare, daca publicitatea acestora aduce atingere asigurarii unui proces echitabil ori interesului legitim al oricareia dintre partile implicate in proces", ceea ce este un motiv fals din mai multe motive care sunt irelevante intrebarii de fata, care e:

Unde fac plangerea impotriva acestui raspuns? Cf. art. 339-340 din CPP? Sau in contencios administrativ? Sau ambele? :)
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2016
eusaisapte, utilizator
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 12:24, 19 Martie 2016
Deja am aflat ca pot face plangere in contencios administrativ. Mai ramane intrebarea daca pot face plangere cf. art. 339 din CPP


Art. 22 din Legea 544/2001
1) In cazul in care o persoana se considera vatamata in drepturile sale, prevazute in prezenta lege, aceasta poate face plangere la sectia de contencios administrativ a tribunalului in a carei raza teritoriala domiciliaza sau in a carei raza teritoriala se afla sediul autoritatii ori al institutiei publice. Plingerea se face in termen de 30 de zile de la data expirarii termenului prevazut la art. 7.
(2) Instanta poate obliga autoritatea sau institutia publica sa furnizeze informatiile de interes public solicitate si sa plateasca daune morale si/sau patrimoniale.
(3) Hotararea tribunalului este supusa recursului.
(4) Decizia Curtii de apel este definitiva si irevocabila.
(5) Atat plangerea, cat si apelul se judeca in instanta in procedura de urgenta si sunt scutite de taxa de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot face plangere cf. art. 339 din cpp impotriva ordonantei de clasare cf. art. 289 (1)(2) din cpp? eusaisapte eusaisapte Pot face plangere cf. art. 339 din CPP impotriva ordonantei de clasare cf. art. 289 din CPP? Aceasta este solutia procurorului... :) Art. 339 din CPP se ... (vezi toată discuția)
Plangere la sectia de contencios administrativ shoni17 shoni17 Buna ziua, Va rog sa descrieti procedura de inaintare a unei plangeri la sectia de contencios administrativ in legatura cu refuzul tacit de a raspunde la o ... (vezi toată discuția)
Declinare de competenta ContSters42601 ContSters42601 Asa cum scrie Legea contenciosului administrativ si legea accesului la informatii ,plingerile petentilor ale caror drepturi se incalca se depun la instanta de ... (vezi toată discuția)