Din ceea ce stiu eu CM prevede ca Co se acorda proportional cu activitatea prestata (art.140), deci daca un angajat a fost in CM/Cfs/Cp proportional cu aceasta perioada nu ar trebuie sa i se mai acorde CO. Eu sunt nou angajata iar colegii mei nu au procedat pana acum asa, sustinand ca nu este corect modul in care vad eu lucrurile. Poate ma ajuta cineva si cu alte argumente legale.
Alin.4 al art.140 CM care se refera la cele spuse de Dvs. a fost abrogat prin OU nr.65/2005 .
ma refeream la art 140 al.2 care este inca in vigoare si prevede "durata efectiva a concediului..... si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic" si daca aceasta prevedere poate fi interpretata in continuare in sensul scaderii perioadelor de CM din durata CO cuvenita.
parerea mea e ca CO nu are legatura cu celelalte concedii-medical,fara plata, pentru formare profes. etc- deoarece acestea din urma SUSPENDA contractul.
CO se acorda proportional cu timpul EFECTIV lucrat!-fara suspendari.
Atunci ce se intampla daca de ex.un salariat isi efectueaza intreg CO la care are dreptul in primele ,sa zicem, 10 luni ale anului iar in luna noiembrie se imbolnaveste si intra in CM(?); i se retine indemnizatia pt.zilele de CO considerate efectuate pe nedrept deoarece s-a imbolnavit fara vina lui?Nu mi se pare normal.
Codul muncii are prevederi doar in ceea ce priveste CfP, el nu se deduce din CO. IN ceea ce priveste Cm, pe aceasta perioada se suspenda CIM... deci nu poate fi considerat ca activitate prestata.