avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minori

in timpul divortului copii de 13 si respectiv 15 ani pot locui la mine daca ei aleg asta
Cel mai recent răspuns: ContSters257745 , utilizator 22:41, 13 Martie 2016
Dvs fiind cine?
Copiii locuiesc la părinți și dacă aceștia nu locuiesc împreună, la unul din ei. În lipsa înțelegerii, se apelează la instanta sa hotărască aceasta.
Bănuiesc ca sunteți tatal, dacă nu va înțelegeți cu mama, cereți pe calea ordonanței președințiale ca minorii sa stea la dvs pe perioada divortului.
Ultima modificare: Duminică, 13 Martie 2016
gi-jane2, moderator
Minorii pot locui unde doresc. La 13 si 15 vor fi audiati de instanta si, in cazul in care ei asa doresc, li se va stabili locuinta la dvoastra. Celalat parinte va beneficia, cel mai probabil, de un drept de egaturi personale, respectiv de o obligatie de intretinere constand in 1/3 din veniturile nete.
dar eu stau in chirie,va fii o problema?
Stimate user, daca vreti sfaturi concrete, dati amanunte detaliate!
- cine a plecat
- cine a initiat divortul
- unde sunt copiii
- etc
Damn it!
Atat timp cat se asigura coditii locative decente, copiii pot locui cu parintele respectiv, chiar daca acea locuinta este cu chirie.

Alte discuții în legătură

Interes divort loredana_elle loredana_elle Buna ziua!As vrea sa divortez dar sunt doi copii minori la mijloc plus apartamentul luat in rate pt 30 de ani.As vrea sa stiu cam cat ar dura tot procesul si ... (vezi toată discuția)
Divort.. hanah hanah Buna seara As dori sa stiu daca in cazul unui divort se pot invoca art 388-390 din noul cod civil?In speta sotia adica cumnata mea va depune cerere de ... (vezi toată discuția)
Divort summergiulia summergiulia Sunt casatorita din anul 1990,in anul 1994 in luna aprilie am dat nastere unui copil.Din luna martie a aceluiasi an,inainte de nasterea copilului,sotul meu a ... (vezi toată discuția)