As dori sa stiu daca in cazul unui divort
se pot invoca art 388-390 din noul cod civil?In speta sotia adica cumnata mea va depune cerere de divort pe motive mai vechi.Dar in realitate ea are amant si stie toata comuna chiar daca ultimul care a aflat este fratele meu.Stiu lucrul asta si copiii dintre care 2 sunt minori.Au 23 de ani de casnicie si am mai citit cate ceva pe internet de aceea incerc sa aflu cate ceva pentru el.Binenteles ca ii va trebui avocat.Dar incerc sa mai aflu si eu cate ceva.Sa incercat divortul la notar dar ea a vrut asa o semnatura fara obligatii concrete scrise pe hartie.Asa ca notarul ia trimis la tribunal.Fratele meu i ar da divortul daca ar pleca din casa macar sa nuii mai rada lumea ca vine cu amantul la poarta.
Astept un raspuns
Daca veți avea avocat este necesar ca avocatul care preia cazul.sa faca totul ca la carte și in mod concret.
Procesele se.judeca în concret si nu generic.
Orice amanunt poate schimba o calificare juridica.
Am gasit pe portalul judecatoriei inregistrat nr de dosar de divort intentat de cumnata mea fratelui meu.Ne asteptam la asta de asta am si urmarit portalul.Acolo insa nu apare fixata nici o data pentru prima infatisare.Cum putem afla acest lucru din timp?Care va fi urmaturul pas?Incercam sa gasim un avocat dar pana una alta as vrea sa stiu cat dureaza pana va fi prima infatisare?Poate afla fratele meu la tribunal ce cuprinde cererea de divort?Stim ca are amant dar nu o sa spuna ea asta in cererea de divort.......zic eu.Vrem sa aflam motivatia ei.
Multumesc.