avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... suplinire acord tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

suplinire acord tata

Buna ziua,
In baza deciziei de mai jos daca ramane la fel si dupa apel ce presupune pentru tata? Din decizia de mai jos cu suplinire consimtamant tata pentru pasaport se intelege ca mama poate face pasaportul copilului fara acordul tatalui si ca poate pleca din Romania cu copil fara declaratie tata?
Mentionez ca momentan mama cu fetita locuiesc in Romania.
La fel si tatal. Toti de nationalitate romana. Necasatoriti.



Admite în parte cererea principală. Admite în parte cererea reconvenţională. Dispune ca exercitarea autorităţii părinteşti asupra minorei să se facă în comun, de către ambii părinţi. Stabileşte locuinţa minorei la domiciliul pârâtei-reclamante în strainatate. Suplineşte consimţământul reclamantului-pârât pentru obţinerea paşaportului minorei , în vederea deplasării minorei pe teritoriul tarii de domiciliu adica in strainatate.

Ultima modificare: Joi, 6 Ianuarie 2022
belena2013, utilizator
Cel mai recent răspuns: belena2013 , utilizator 12:58, 6 Ianuarie 2022
Bună ziua.

Apare ca fiind evident, din moment ce a fost stabilit domiciliul copilului la mamă, în străinătate. Cu o copie legalizată a hotărârii, mergeți și faceți o traducere legalizată și autorizată, iar cu acest document, mama poate părăsi țara, împreună cu copilul.

Cu stimă,
Av. Hulea Ionuț-Marius
multumesc.

inteleg ca nu mai are nevoie de acord tata chiar daca e custodie comuna?

1.poate merge cu copilul fara acord tata doar la locul unde s a stabilit domiciliu ?

2 poate merge fara acord tata in orice tara?
Nu are nevoie de acordul tatalui pt a iesi din tara spre domiciliu, iar de acolo, se poate duce oriunde.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din tara cu minorul CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Pe scurt, intrebarea vizieaza daca parintele la care nu s-a stabilit domiciliul minorului se poate deplasa in strainatate cu minorul in baza hotararii ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor, o noua cerere de chemare in judecata? DanyD DanyD Daca printr-o HJ s-a obtinut stabilirea domiciliului minorului (doar la unul dintre parinti - careau conceput copilul dintr-o relatie de concubinaj, nu sunt ... (vezi toată discuția)
Tatal refuza sa-si dea acordul lilicu lilicu - divortul a fost anul trecut in ianuarie , pe vechiul cod, si mama are custodia copilului , tatal are drept de vizita - mama sa recasatorit cu un cetatean ... (vezi toată discuția)