avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Interes divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Interes divort

Buna ziua!As vrea sa divortez dar sunt doi copii minori la mijloc plus apartamentul luat in rate pt 30 de ani.As vrea sa stiu cam cat ar dura tot procesul si ce implica.
Multumesc,
O seara buna!
Durata unui proces este greu de estimat deoarece depinde si de ceea ce face partea adversa.
Divortul poate dura doua termene sau mai multe in functie de problemele care vor exista la judecata.

Partajul este si mai greu de zis...cat va dura...
Nu sunteti insa obligata sa deschideti si partajul.
Doamna, din pacate aveti la dispozitie atat actiunea de divort cat si cea a ordonantei. Zic din pacate ptr ca pare ca vreti sa divortati fara a sti macar ce poate implica asta asupra copiilor dvoastra, in primul rand si asupra shifonierului dvoastra in al doilea rand.
Pare ca dvoastra...vreti cat mai repede.
Din pacate va fi mult prea repede ptr copiii dvoastra, si mult prea tarziu ptr interesul dvoastra. Asta, statistic vorbind si in lipsa oricaror altor precizari utile din partea dvoastra.
divortul nu are legatura cu apartamentul (acela este partaj si, in functie de cum e contractul de creditare, veti putea sau nu sa il faceti) insa are legatura cu copiii.
Trebuie sa va puneti de acord asupra
- domiciliului copiilor
- intretinerii copiilor
- programul de relationare cu parintele la care nu locuiesc.
Asta pe langa faptul ca trebuie sa decideti de vreti sa divortati din culpa dvs, a sotului sau a amandorura.
Puteti divorta de comun acord la notariat.

Puteti merge si in instanta, fie pt un divort de comun acord, fie din culpa comuna sau din culpa exclusiva.

Doar ca in toate situatiile trebuie sa va ganditi unde veti locui dvs, unde vor locui copii, cum ii veti intretine si un program de vizitare care sa permita mentinerea relatiilor dintre copii si parintele cu care nu mai locuiesc.
Nu faceti divortul mai dureros decat este si asa, prin urmare incercati sa va intelegeti pe aspectele importante. Ramaneti la notariat sau incercati o mediere cu mediator, o negociere cu avocat sau orice combinatie de autoritati care sa va duca la o intelegere. Este foarte important cum se termina perioada aceasta, in functie de asta veti avea mai multa sau mai putina liniste ulterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cernatradu cernatradu Vreau sa divortez de sotia mea. Avem doi copii minori. Ea nu vrea sa accepte situatia dar eu nu mai pot acccepta sa traiesc cu ea. Imi asum vina, imi ... (vezi toată discuția)
Pregatire divort cu copii,posibil partaj casa si alte detalii vioara_as vioara_as Am doi copii gemeni(fata si baiat) in etate de 13 ani.Acum 40 de zile sotia a parasit domiciliul conjugal ,fata mergand cu ea .S-a mutat cu chirie cu un alt ... (vezi toată discuția)
Divort cum procedez magdav magdav Buna ziua In situatia in care doresc sa cer divortul,cu doi copii minori, casatoria dureaza de 6 ani, cum procedez? Mentionez ca nu exista bunuri comune, din ... (vezi toată discuția)