avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pregatire divort cu copii,posibil partaj casa si alte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pregatire divort cu copii,posibil partaj casa si alte detalii

Am doi copii gemeni(fata si baiat) in etate de 13 ani.Acum 40 de zile sotia a parasit domiciliul conjugal ,fata mergand cu ea .S-a mutat cu chirie cu un alt barbat.Baiatul a ramas cu mine.Dupa 30 de zile fata a venit inapoi la mine ,plangand si spunandu-mi,,,Mami nu mai este mami''.In prezent copiii locuiesc cu mine. Sotia spune ca nu o intereseaza nimic si nu vrea sa mai auda de mine si de copii. In cazul unui divort si eventual partaj ,in functie de ce lucruri se va da o solutie sau hotarare? Suntem casatoriti din anul 1999. Casa in care locuim este cumparata pe numele ambilor dar banii cu care a fost cumparata i-am mostenit dupa decesul mamei mele in anul 2005,mostenind un apartament pe care l-am vandut .Am actele de la mostenire ,actele de vanzare-cumparare apartament. Are sotia mea drept la casa ? Casa a fost cumparata in anul 2006. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:04, 22 Noiembrie 2014
Daca sunteti hotarat deschideti actiune de divort, solicittai sa se tabileasca domiciliul minorilor la dvs. , obligarea paratei la pensie de intretinere .In ce priveste partajul , acesta se face dupa divort .Daca puteti dovedi ca imobilul a fost cumparat cu banii incasati din vanzarea unui alt imobil bun propriu al dvs.mostenit ,se va constata prin hotarare ca sunteti proprietarul acestuia si ca sotia nu are nici o contributie. Consultati un avocat .
Multumesc pentru promptitudine .
Divort, custodie si partaj puteti face si prin mediere. Avand in vedere ca dna e de acord cu divortul e mult mai indicat in primul rand pentru costurile care sunt mult mai mici, si pentru faptul ca se poate face totul intr-o singura sedinta de mediere daca dna vrea sa scape si de casnicie si de copii. Acordul de mediere se depune la judecatorie ptr consfintire si totul se termina f repede.
Acordul de medierea inseamna intelegerea, negocierea, dvs cu sotia, pe cale amiabila cu privire la divort, domiciliul copiilor, program de vizite, pensie alimentara, partaj...absolut tot, intelegere pe care o faceti in fata unui mediator.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
Mirela-Daciana Bistroi, Mediator
Daca va intelegeti pe divort faceti la notar divortul.
In caz contrar e greu de zis ce iese...si poate iesi orice...

Casa o puteti castiga.
Este insa important sa aveti foarte bine redactata actiunea de partaj.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune tanase67 tanase67 Soccrul meu si-a parasasit domiciliul conjugal in 1989 soacra mea si-a crescut singura cinci copii.Acum 2 ani el a intentat actiune de divort care s-a ... (vezi toată discuția)
Proces de divorț din cauza infidelității și partaj. se poate rezolva prin notariat? karl_holcroft karl_holcroft Buna seara, In cazul demararii procedurii de divort pentru surpinderea unuia dintre soti de catre celalalt sot, cu o alta persoana in intimitate, care ar fi ... (vezi toată discuția)
Partaj preventiv flo8200 flo8200 Detin o casa impreuna cu sotia. Casa a fost construita pe un teren primit de mine prin donatie de la parinti. Casa apare ca bun comun, desi a fost construita ... (vezi toată discuția)