avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... pot sa ma angajez consilier juridic?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

pot sa ma angajez consilier juridic?

am fost la itm si am discutat cu o persoana de la departamentul juridic intreaband daca ma pot angaja pe postul de consilier juridic in cadrul unei firme in situatia in care eu sunt absolventul facultatii de drept si stiinte administrative pe specializarea administratie publica. acesta mi-a raspuns ca nu este nici o problema conform cod cor 242103 (grupa minora 242). Dar totusi stau in dubii cu privire la incadrarea mea corecta pe acest post. Ar trebui sa imi fac probleme?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 30 Noiembrie 2009
Se pot inscrie în Colegiul Consilierilor Juridici persoanele care îndeplinesc conditiile prevăzute de art. 8 din Legea nr.514/2003 privind organizarea şi exercitarea profesiei de consilier juridic completată şi modificată de Legea nr.246/2006 şi de art. 14 din Statutul Profesiei de consilier juridic publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.867 din 05.12.2003, respectiv:
a)Este cetăţean român şi are domiciliul în România;
b)Are exerciţiul drepturilor civile şi politice;
c)Este licenţiat al unei facultăţi de drept;
d)Este apt din punct de vedere medical pentru exercitarea profesiei;
e)Nu se află în unul din cazurile de nedemnitate profesională;

Bafta!!! Indepliniti conditiile!: luck:
va multumesc pt. raspuns. sper sa nu intampin vreo problema pe parcurs.
Din punctul meu de vedere dvs nu indepliniti conditile pentru a fi angajat pe functia de consilier juridic deoarece sunteti specializat in administratie publica, nicideum in vreo ramura de drept macar! Fie el si drept administrativ!
B-)
Cam aşa zic şi eu, maestre Grigore Mihai...

=D>
da, dar totusi pe diploma scrie facultatea de drept si stiinte administrative, lucrarea de licenta am avut-o in dreptul muncii, iar la facultate am studiat majoritatea materiilor de drept

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura horeabortan horeabortan Stimati colegi, Va supun atentiei o speta si va rog sa imi mentionati opinia voastra. Sunt absolvent al Facultatii de Drept Simion Barnutiu Sibiu, ... (vezi toată discuția)
Ce poate fi un absolvent de drept? dorel13 dorel13 Un licentiat al Facultatii de Drept si Administratie Publica in domeniul Drept specializarea Drept poate fi consilier juridic, poate da examen pentru a fi ... (vezi toată discuția)