avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Ce poate fi un absolvent de Drept?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Ce poate fi un absolvent de Drept?

Un licentiat al Facultatii de Drept si Administratie Publica in domeniul Drept specializarea Drept poate fi consilier juridic, poate da examen pentru a fi avocat sau notar? Dar unul care a terminat Administratie publica? Exista diferente intre acestia, ca si incadrare in munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:48, 8 Iunie 2014
pentru a fi consilier juridic trebuie sa fiti absolvent al unei facultati de drept cu licenta, mai precis "licentiat in stiinte juridice". (numai) Pe baza aleceiasi diplome putesti sustine si examenul de barou. Cautati in forum, exista o sectiune speciala pe acest subiect. Tot aici gasiti si legile privind exercitarea profesiei de consilier juridic/avocat etc.
imi pare rau dar vreti sa spuneti ca un licentiat in drept specializarea drept, nu poate fi consilier juridic? Pai atunci un licentiat de acest gen, dupa terminarea facultatii, ce se poate angaja?
Un absolvent al facultatii de drept poate ocupa, in conditiile legii, o functie de avocat,notar,executor judecătoresc , consilier juridic, judecator , magistrat etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa devin avocat sau consilier juridic anadascalu21 anadascalu21 Buna ziua. Am terminat facultatea SNSPA in 2007, administratie publica, si as dori sa fac facultatea de Drept la Universitate, se poate sa fac doar un an sau ... (vezi toată discuția)
"licentiat in stiinte juridice si administrative" ionutbuta89 ionutbuta89 Va rog sa-mi spuneti daca cu o asemenea titulatura pe diploma de licenta pot intra in avocatura...:training: (vezi toată discuția)
Admitere in avocatura horeabortan horeabortan Stimati colegi, Va supun atentiei o speta si va rog sa imi mentionati opinia voastra. Sunt absolvent al Facultatii de Drept Simion Barnutiu Sibiu, ... (vezi toată discuția)