avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... acord parteneriat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

acord parteneriat

Buna ziua,
un ong poate incheia un acord de parteneriat cu o societate comerciala prin care ong-ul sa puna la dispozitia societatii voluntari care sa tina diverse cursuri ? (cursuri de pictura,sport,actorie),Societatea trebuie sa platesca neaparat o taxa ong-ului sau este suficient donarea de 2% catre ong? Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 20:10, 13 Martie 2016
Daca va ganditi ca prin asta sa obtineti bani in urma activitatii prestate, nu e vorba de acord de parteneriat ci clar contract de prestari servicii, se taie factura de catre ong si firma plateste.
Directionarea a 2% de catre salariati nu poate fi deloc conditionata de catre angajator. E vointa individuala a salariatului daca doreste sa depuna sau nu formularul 230 pentru ong-ul dumneavoastra sau pentru oricare altul.
In cel mai bun caz, firma daca are profit poate sa va sponsorizeze prin contract de sponsorizare si are o facilitate fiscala.
La un acord de parteneriat nu se poate cere bani in sensul gandit si imaginat de dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare ong angajat GeorgianaF GeorgianaF Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea nelamurire deoarece in legea 32/1994 nu este evidentiat acest punct. O societate poate sponsorizare ONG-ul ... (vezi toată discuția)
Club de fotbal reprezentat printr-o asociatie non profit gabizaharia gabizaharia M-ar interesa in primul rand de ce beneficiez ca asociatie non profit sportiva,iar in al doilea rand care este procentul de la impozit,care poate fii ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare/donatie pentru un ong andreeavas andreeavas in ce conditii se poate sponsoriza sau face o donatie catre un ONG care are ca si asociati primariile unor comune. mentionez ca operatorii economici de pe raza ... (vezi toată discuția)