avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Din iulie 2016, mamele vor putea beneficia de concediu de creștere a copilului timp doi ani, iar pentru indemnizația lunară se va elimina plafonul maxim de 3400 de lei.
Conform acesteia: Această lege se aplică și mamelor care au născut deja și care vor fi în concediu pentru creșterea copilului la 1 iulie, când intră legea în vigoare, până la împlinirea vârstei copilului de 2 ani.
In momentul de fata sunt in concediu de crestere copil pana la data de 14 sept.2016,am optat pt 1 an,in cazul aprobarii acestei legi voi putea sa optez pentru 2 ani?Am optat pentru 1 an deoarece in momentul de fata pentru 2 ani indemnizatia este de maxim 1200 lei
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:22, 14 Martie 2016
1. In prezent, optiunea aleasa pentru durata CCC nu se poate modifica.

2. Art. 15 din Constitutie
...
(2) Legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile.
...

Cu alte cuvinte, legea nu se poate aplica decât pentru situații viitoare, ce iau naștere ulterior intrării în vigoare a unei legi.

3. Proiectul de lege nu a fost adoptat de Plenul Camerei Deputatilor, insa pana la votul final mai exista ceva vreme.
Pana nu se voteaza in Camera Deputatilor si pana nu apare legea in Monitorul Oficial nu va poate spune nimeni sigur ce va cuprinde ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare plafon indemnizatie ptr. concediu crestere copil Hellene04 Hellene04 Intrebare: imi puteti spune daca intr-adevar s-a modificat de la 1 ianuarie 2016 legislatia referitoare la plafonul de indemnizatie acordat pe perioada ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil 2015-2016 nyusziful nyusziful Buna ziua. Va rog daca ma puteti lamuri in aceasta problema: ma aflu in concediu de sarcina si lauzie, pana in data de 03.12.2015. Urmeaza sa imi depun actele ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil- 2 locuri de munca RuxandraLarisa RuxandraLarisa Situatie: un salariat are 2 contracte de munca(2 firme diferite). Urmeaza sa intre in concediu de crestere copil. Va beneficia de indemnizatie integrala din ... (vezi toată discuția)