avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Activitate voluntariat
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Activitate voluntariat

Am infiintat in 2002 un ONG pentru tineri care a functionat fara intrerupere si functioneaza si in prezent. In ce fel influenteaza asupra activitatii noastre noua lege a voluntariatului?
Ultima modificare: Luni, 14 Martie 2016
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 19:16, 9 Aprilie 2016
Nu influenteaza cu nimic legea voluntariatului activitatea unui ONG, legea da dreptul unei persoane fizice sa participe la activităţi de interes public desfăşurate în folosul altor persoane sau al societăţii, organizate de către persoane juridice de drept public sau de drept privat, fără remuneraţie, individual sau în grup.

ONG-urile pot incheia contracte de voluntariat numai cu respectarea prevederilor Legii 78/2014 privind reglementarea activităţii de voluntariat în România.
Noua lege a voluntariatului difera foarte putin de cea veche, deci nu modifica mult situatia... de la intrarea ei in vigoare trebuie sa ii respectati prevederile ref. incheiere contract de voluntariat, dat la final de stagiu adevarinta etc. trebuie sa o cititi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate face voluntariat in domeniul privat ? glo glo doresc sa prestez activitati gratuite in cadrul unui srl ? exista fundament legal pt a nu fi incadrata activitatea mea ca munca la negru ? astept raspunsul ... (vezi toată discuția)
Contract de voluntariat - curierat pe bicicleta edigta1 edigta1 Buna ziua, Recent am deschis o firma de curierat local pe bicicleta si doresc sa inchei contract de voluntariat remunerat intre SRL-D si persoana fizica ce ... (vezi toată discuția)
Activitate de voluntariat Laura_Lau Laura_Lau Buna ziua, Se considera activitatea de voluntariat vechime in munca daca este desfasurata intr-un cabinet de avocat? Multumesc (vezi toată discuția)