avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... se poate face voluntariat in domeniul privat ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

se poate face voluntariat in domeniul privat ?

doresc sa prestez activitati gratuite in cadrul unui srl ? exista fundament legal pt a nu fi incadrata activitatea mea ca munca la negru ?
astept raspunsul dumneavoastra. multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:09, 24 Martie 2016
1. Se poate numai in unitati fara scop lucrativ si trebuie sa incheiati un contract de voluntariat.
2. Pentru asta cititi Legea voluntariatului nr.195/2001.
3. Cititi aceasta lege aici:
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 1 Mai 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
glo a scris:

doresc sa prestez activitati gratuite in cadrul unui srl ? exista fundament legal pt a nu fi incadrata activitatea mea ca munca la negru ?
astept raspunsul dumneavoastra. multumesc mult.


In cadul unui SRL nu se poate desfasura activitate de voluntariat , ci numai in cadrul unui ONG sau in cadrul unei persoane juridice de drept public.
Se poate face voluntariat in cadrul asociatiilor de proprietari?
Se poate face daca activitatea se desfasoara in domenii cum sunt: asistenta si serviciile sociale, protectia drepturilor omului, medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de invatamant, stiintific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, de protectie a mediului, social si comunitar si altele asemenea
Stiu ca este un topic deschis de mult, de aceea intreb: mai este valabil faptul ca se poate face voluntariat in cadrul SRL-urilor daca vorbim de activitati educationale?

Alte discuții în legătură

Daca sunt in concediu de crestere a copilului pot sa inchei un contract de voluntariat? robitza78 robitza78 buna seara am si eu o intrebare ,daca sunt in concediu de crestere a copilului pot sa inchei un contract de voluntariat? si daca da in anumite domenii sau ... (vezi toată discuția)
Voluntariat elena-f-b elena-f-b Buna ziua, Firma noastra incheie contracte de voluntariat ptr. formare de personal si as vrea sa stiu daca exista o posibilitate legala de a-i obliga cumva ... (vezi toată discuția)
Contract de voluntariat coquelicot coquelicot Buna ziua. Am fost angajata in urma cu doua luni de catre un spital in baza unui contract de voluntariat, se pare ca in lipsa altor optiuni disponibile. ... (vezi toată discuția)