avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... firma in insolventa.somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

firma in insolventa.somaj

Buna ziua.Firma noastra este in insolventa,salariul nu l-am mai primit de vreo trei luni,as pudea lua somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:34, 14 Martie 2016
Puteti beneficia de indemnizatie de somaj daca:
- va inceteaza contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile dvs.;
- in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj aveti 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.
Neplata salariului nu va afecteaza dreptul dvs de a beneficia de somaj.

"Angajatii de la firmele care intra in insolventa pot apela la Fondul de Garantare a creantelor salariale, cel care le poate asigura salariatilor recuperarea partiala a lefurilor."
Detalii : www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lntrare in somaj de la o firma nou infintata alinablei alinablei Buna, sunt agajata la o firma de contabilitate de 12 ani ,la acelasi administrator, doar ca din data de 01.06.2016 sa infintat o noua firma unde mi sa facut un ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj aniko85 aniko85 Buna ziua! Va rog sa-mi ajuta cineva cu un raspuns! Sunt in urmatoarea situatie: Sunt angajata din 7iunie 2010 pana la 30iunie 2012 cu timp partial (4 ore pe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj nedumeritus nedumeritus In luna Mai societatea la care mi-am desfasurat activitatea disponibilizeaza 300 de angajati. De cca. un an si jumatate, ne aflam in insolventa si somaj ... (vezi toată discuția)