avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lntrare in somaj de la o firma nou infintata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lntrare in somaj de la o firma nou infintata

Buna, sunt agajata la o firma de contabilitate de 12 ani ,la acelasi administrator, doar ca din data de 01.06.2016 sa infintat o noua firma unde mi sa facut un nou contract de munca, pe veche firma mi sa desfacut contractul normal, intrebarea mea este: firma daca mai are angajati si fiind nou infintata imi poate desface contractul de munca pt a putea beneficia de somaj?
multumesc
Cel mai recent răspuns: alinablei , utilizator 12:59, 12 August 2016
Nu are relevanta vechimea companiei.
Pentru alte detalii puteti citi aici:
www.avocatnet.ro/content/art...
1. Daca va inceteaza contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile dvs. puteti beneficia de indemnziatie de somaj daca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj aveti 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.

2. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
multumes pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj salariati la firma in faliment stelach stelach Buna ziua, O firma a angajat in luna aprilie a acestui an mai multe persoane care le incetase contractul la o firma intrata in faliment. Firma noua, are ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj aniko85 aniko85 Buna ziua! Va rog sa-mi ajuta cineva cu un raspuns! Sunt in urmatoarea situatie: Sunt angajata din 7iunie 2010 pana la 30iunie 2012 cu timp partial (4 ore pe ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa demisie Mihalciuc Mihalciuc Buna ziua! Va rog sa ma informati daca la data de 20 noiembrie 2013 mi-am dat demisia de buna voie de la o companie unde am lucrat consecutiv 4 ani de zile ... (vezi toată discuția)