avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Constituire drept funciar in baza Legii nr. 212/2008
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Constituire drept funciar in baza Legii nr. 212/2008

Cererile mele au fost motivate pe CONSTITUIRE NU PE RETROCEDARE.
Atat hcj cat si sentintele instantelor de judecată au fost motivate pe retrocedare (că nu fac dovada dreptului de proprietate). Aceste motivari de fapt sunt contradictorii cu solutia dată întrucât lipsa dovezii ar justifica îndeplinea conditiei cerute de art.19 din legea 187/1945 că tatal meu nu detinea terenuri la 23 august 1944, fiind îndeplinită o altă cerinţă la împroprietărirea din 1945. Această conditie nu am invocat-o pentru că tatăl meu se încadrează la categoria persoanelor care aveau mai putin de 5 ha şi luptase împotriva Germaniei hitleriste. Singura dovada este registrul din 1948, alte acte oficiale din 23 august 1944 nu se cunosc, din care primaria locala a eliberat o adeverinta.
Sentinta definitiva, în cazul meu, nu inlatura discriminarea ostasilor care nu si-au putut valorifica drepturile din cauza prizonieratului, discriminare care defapt a fost înlăturată prin articolul unic al mlegii nr,212/2008 prin atribuirea suprafetelor de teren in conditiile legii nr.187/1945.
Ce altă cale de atac există pentru îndepărtarea discriminării!?

Alte discuții în legătură

Bună ziua, aş doris ă vă pun o întrebare referitoare la ... Teodor34 Teodor34 Bună ziua, Aş dori să vă pun o întrebare referitoare la înfăptuirea reformei agrare prin legea 187 din 23 martie 1945, legile care au modificat-o în ... (vezi toată discuția)
Prizonier de razboi - compensatii materiale Doru D. Doru D. Bunicul meu a fost luat ca prizonier de razboi in 1944 de catre armata rusa. Dupa 4 ani de munca silnica in Siberia a fost eliberat. A decedat in 1986. Doresc ... (vezi toată discuția)
Obtinere titlu proprietate george82 george82 Buna ziua, Tatal meu a primit o parcela de pamant in folosinta in urma reformei agrare din 1948 si in acelasi timp a fost inscris intr-un tabel cu ... (vezi toată discuția)