In concordanta cu prevederile actuale ale Codului fiscal, pentru locuintele care gazduiesc sedii ale unor organizatii, se va percepe impozit diferentiat. Nu am inteles insa daca este vorba despre orice fel de organizatii, inclusiv ONG-uri, care nu desfasoara activitati generatoare de profit. Personal, am inteles - si asa mi se pare si corect - ca pentru sediile ONG-urilor, acestea neavand scop lucrativ, nu s-ar plati, chiar daca desfasoara activitati la acel sediu. Exista insa si opinii (bazate pe lege) potrivit carora, daca in contractul de inchiriere sau comodat se prevede ca organizatia respectiva contribuie la plata unor utilitati, atunci se plateste impozit diferentiat ...adica suplimentar. Insa acest criteriu nu mi se pare ok, pe de o parte, pentru ca este normal sa decontez ce platesc (si, in conditiile in care mi s-a facut o favoare prin acordarea acelui spatiu, ar fi culmea sa nu platesc ce consum), iar, pe de alta parte, pentru ca, daca esti ONG mic, nu ai cum nici sa gasesti alt spatiu si nici sa suporti cheltuiala pusa pe umerii binefacatorului.
In concluzie, am nevoie de lamuriri referitoare la acest tip de impozitare pentru locuintele care gazduiesc sedii ONG-uri (evident mici, daca nu isi permit altceva)!
Multumesc pentru raspuns..
Impozit cladiri
Florian59
Buna ziua ,
am o intrebare , detin un imobil format din 2 corpuri separate de cladiri in aceeasi curte .
intr-un din corpuri locuieste mama mea cu drept de ... (vezi toată discuția)