Vin la dumneavoastra cu rugamintea de a ma ajuta cu urmatorul caz:
Am solicitat certificat medico-legal pe 8.02.2016 in urma unui accident rutier in calitate de victima.
Nici in ziua de astazi certificatul nu a fost eliberat. Dupa multe telefoane, situatia e asa:
1. Spitalul la care am fost internata mi-a comunicat ca au trimis actele catre INML Bucuresti pe 18.02.
2. INML imi spune ca Spitalul nu a trimis toate actele, printre care si cele mai importante, precum buletinul radiologic, tomograful si alte investigatii imperial necesare in expertiza medico-legala.
La telefon, fiecare da vina pe fiecare, astfel ca eu cad la mijloc. Ma indoiesc ca la o intrevedere cu ambele parti, s-ar schimba situatia. Pur si simplu spitalul spune ca a trimis clar, ba chiar s-au rastit oameni la mine ca cine sunt eu sa contest acest lucru, in timp ce INML imi spune sa ma duc la spital si sa cer actele.
Va rog sa ma ajutati cu o parere, un sfat, poate cineva a mai trecut printr-un astfel de eveniment nefericit.
Eu pur si simplu in situatia asta nu stiu ce sa fac.
Contactati personal directorul medical al unitatii sanitare si solicitati eliberarea unui set de documente conform cererii IML,pe care urmeaza sa le depuneti personal la unitatea competenta sa elibereze certificatul medicolegal
Succes !
Va multumesc frumos pentru raspuns, insa ma indoiesc ca se va intampla ceva, avand in vedere ca in respectivul spital (public) a trebuit sa dau spaga la tot personalul ca sa mi se dea niste medicamente de durere la o zi dupa o operatie destul de dificila. Ca sa ajung la director, probabil ar trebui sa imi vand un organ. Imi cer scuze de sarcasm, insa este o realitate cruda.
In accidentul sus mentionat a mai fost o victima care nu a avut nicio problema in a-si ridica certificatul, insa a ajuns la alt spital.
Voi incerca insa sa merg la spital si sa fiu scuipata tot eu pentru ca nu exista competentele necesare pe anumite posturi.
Evitati intrevederile cu personalul spitalului, pentru ca toate eforturile dvs. raman la nivel de "vorbe". Scrieti o cerere adresata organelor de conducere ale spitalului si mentionati toate faptele descrise pe forum, cu date si detalii, solicitand ca in cazul expedierii documentelor medicale catre IML sa vi se comunice o copie de pe dovada expeditiei. In cazul in care acestea nu au fost expediate, solicitati sa vi se comunice la adresa de acasa sau sa fiti anuntata telefonic pentru a le putea ridica.
Poate nu ar fi de neglijat ca aceasta cerere sa fie semnata la sfarsit cu: "MariaNic" prin avocat.
Accident cu victime
ITD
buna ziua,
va rog sa ma lamuriti in cateva chestiuni:
1. exista o limita de timp (nr. de zile) dupa accident, pana la care se poate cere certificatul ... (vezi toată discuția)