avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren 3 proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren 3 proprietari

Buna ziua.
As dori sa ma lamuriti intr-o problema. Avem un teren agricol mostenit care este intabulat pe numele a trei frati cu cote egale de participare si dorim sa-l vindem. Unul din cei trei frati a decedat in urma cu sase ani,dar sotia si fiica majora (unicul copil) nu au facut dezbaterea succesiunii.Avand in vedere ca ele locuiesc in alt judet ,cu ce acte ar trebui sa vina nepoata noastra in momentul in care am gasit cumparatorul,pentru a incheia tranzactia la un notariat ?
Cota parte din dreptul de proprietate, ideala, abastracta, matematica, poate fi instrainata fara acordul vreunuia dintre coindivizari.

Instrainarea poate fi facuta cu titlu gratuit sau cu titlu oneros.


Nimeni nu este tinut a ramane in indiviziune, copartasii putand hotarari cand vor sista aceasta stare, prin buna intelegere, in fata notarului public, sau, cand exista disensiuni, in fata instantei de judecata.





Dezbaterea succesorala poate fi realizata oricand(succesiunea este deschisa, asadar, prin moartea lui de cujus ).

Neacceptarea succesiunii in termen legal ii face pe succesibili straini de succesiuni.


Renuntarea la succesiune vizeaza intreaga succesiune ( este totala ) .




Certificatul de mostenitor atesta cota-parte din dreptul de proprietate, masa succesorala, face dovada calitatii de succesor.

Pe cale notariala , daca exista intelegere, se poate proceda la dezbaterea succesorala, fiind citati toti mostenitorii.

In cazul in care exista disensiuni, dezbaterea este realizata in fata instantei de judecata .(tranzactia consfinteste vointa partilor, intr-o hotarare de expedient ).


Nimeni este obligat sa ramana in indivizune.



Starea de coproprietate poate fi sistata oricand, pe cale notariala sau pe cale judecatoreasca.






Succes.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren extravilan cu contract de arenda - teren fara succesiune pentru teren semnat de unul dintre mostenitori. antoaneta2014godeanu antoaneta2014godeanu revin pentru a modifica greseala de redactare, corecte este, \\" Bunica mea a decedat in anul 2000 si NU s-a facut aceasta succesiune.\\" (vezi toată discuția)
Succesiune la notar mihaela_1968 mihaela_1968 A mai ramas valabil ca succesiunea se face la notar, daca fratii se inteleg, in urma decesului parintilor? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Mostenire ionut_flory ionut_flory buna. suntem 5 frati iar tatal a murit acum trei ani.mama vrea sa lase totul unu nepot.poate lasa fara acordul nostru? ce se poate face ca fiecare frate sa isi ... (vezi toată discuția)