avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Coasigurat in sistemul de sanatate al unui salariat cu ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Coasigurat in sistemul de sanatate al unui salariat cu salariu mai mare de 3500 lei lunar

Buna ziua.
Va rog foarte mult sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:
Pot avea in intretinere, pentru a beneficia de calitatea de coasigurat in sistemul de asigurari sociale de sanatate, un parinte, care nu are venituri de peste 300 lei lunar, in conditiile in care salariul meu este mai mare de 3500 lei lunar?
In asteptarea unui raspuns, va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 16:19, 15 Martie 2016
Da, cf art 77/Legea227/2015
Pentru a fi coasigurat parintele nu trebuie sa aiba venituri de nici un fel.
Dvs. nu veti beneficia de deducere personala (depasiti plafonul de 3000 lei), dar parintele va putea beneficia de asigurarea dvs. de sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoane in intretinere, coasigurati anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: un salariat are un copil, 23 ani , student, bursa 300 lei - angajatul nu poate beneficia de ... (vezi toată discuția)
Coasigurare sot pe asigurare sotie cunoscutul cunoscutul Buna Ziua! Eu sunt salariata la o companie,iar sotul meu este administrator si nu figureaza ca angajat . Poate in aceste conditii sotul sa beneficieze de ... (vezi toată discuția)
Coasigurat alecris alecris Eu lucrez in invatamant de 15 ani iar sotul meu nu este anjajat nicaieri de 3 ani. Poate figura ca si coasigurat? Ce acte sunt necesare si unde se depun? ... (vezi toată discuția)