avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... intrebare refuz montare coloana separata apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

intrebare refuz montare coloana separata apa

Buna ziua !Este normal ca societatea care asigura apa potabila sa refuze montarea unui apometru separat unei scari de bloc pe cheltuiala sa ?Mentionez ca locuiesc intr-un bloc cu 4 scari a cate 24 de apartamente iar la parterul blocului sunt mai multe spatii comerciale.Problema este ca exista un singur apometru general care contorizeaza voumul de apa consumat de toate cele 4 scari plus spatii comerciale In fiecare luna se inregistreaza pierderi de peste 200 m cubi de apa ,iar aceste pierderi sunt suportate de fiecare locatar <declarat>.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:01, 16 Martie 2016
Furnizorul a montat pe cheltuiala lui contorul de bransament. Orice solicitare suplimentara se plateste de catre solicitant.
Furnizorul de utilitati detine obligatia sa instaleze apometrul de bransament la consumatorul cu care detine raport juridic furnizare utilitati
Responsabilitatea demersurilor pentru instalare apometri individuali/pasatanti se realizeaza individual de catre fiecare consumator interesat daca ,conditiile tehnice permit
Diferenta de consum este generata de clasa de precizie metrologica a apometrelor individuale care nu inregistreaza intreg consumul sau eventual datorita pierderilor,sustragerilor de pe retea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierderi de apa LucianSandu LucianSandu Buna ziua Daca ma puteti lamuri cu o problema... Asociatia de proprietari are pierderi la apa si aceste pierderi se pun la plata pentru fiecare ... (vezi toată discuția)
Apa platita si trecuta in plus pe tabelul care vine de la asociatie alexandrasmyrnaios alexandrasmyrnaios Buna ziua , De cativa ani mi se trece la consumul de apa pe lista care vine de la asociatie 2 sau 3 metri cubi de apa in plus pe motiv ca sunt pierderi care ... (vezi toată discuția)
Separare apa rece SimonaBardea SimonaBardea Buna ziua! Blocul meu are contor general de apa rece la 2 scari si am cerut sa avem fiecare scara cate un contor , pentru ca asa mi se pare normal, dar ... (vezi toată discuția)