avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accidentare pieton - consecinte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accidentare pieton - consecinte

Buna dimineata,
As dori sa expun pe scurt un accident si daca stie cineva sa-mi raspunda la anumite intrebari. Prietenului meu, a fost cel caruia i s-a intamplat. A parcat masina (o autoutilitara) lateral, regulamentar, pe o strada cu cate doua benzi pe sens, in spatele masinii sale, o domna a dorit sa traverseze neregulamentar strada. Dansul, a dorit sa iasa din parcarea laterala, a dat masina in spate, nu s-a asigurat indeajuns si a lovit doamna din spatele masinii, care era preocupata sa traverseze strada. Dansul a anuntat la 112, au venit oamenii legii si cei in masura sa o faca. Doamna a fost dusa la spital, dar lasata sa plece acasa, dupa 2 ore. Medicii i-au scris in fisa, prezenta unei mici umflaturi/cucui la cap. Ambii au dat declaratie la politie. Lui i s-a retinut permisul pana la solutionarea cazului. Ce inseamna pana la solutionarea cazului? Se solutioneaza in instanta sau doar de politie? Ce repercursiuni ar putea avea asupra lui acest accident? Pedepsirea cu dosar penal, amenda etc.?
Va multumesc,
Dosar penal s-a intocmit deja, pentru vatamare corporala din culpa.
Daca victima nu o sa aiba peste 90 de zile de ingrijiri medicale trecute in CML, fapta nu este de natura penala si se va dispune clasarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu vatamare corporala erneszt erneszt Intro seara oprind in localitate pe marginea drumului pt a efectua o parcare laterala cu spatele, pe dreapta fiind parcare marcata corespunzator. Dupa ce din ... (vezi toată discuția)
Contestare pv amenda dupa un accident culpa comuna RobyP RobyP Buna ziua, In data de 15.09.2015 am patit un accident cu victima. Concret eu am dat cu masina in spate si un batran a traversat strada fara sa se asigure si ... (vezi toată discuția)
Permis retinut, accident soldat cu victima Stanislav92 Stanislav92 Buna ziua. Am permisul retinut din luna februarie 2020 cand am fost implicat intr-un accident soldat cu victima. Povestea pe scurt: stationam pe prima banda ... (vezi toată discuția)