avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut, accident soldat cu victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut, accident soldat cu victima

Buna ziua. Am permisul retinut din luna februarie 2020 cand am fost implicat intr-un accident soldat cu victima.

Povestea pe scurt: stationam pe prima banda (bulevard cu trei benzi pe sens) asteptand eliberarea unui loc de parcare. Cand am vazut ca se elibereaza unul in spatele meu cu cativa zeci de metri, am dat cu spatele asigurandu-ma ca nu mai vine nicio masina, in acelasi timp ma uitam in oglinda din dreapta pt a nu acrosa masinile parcate.
O doamna in varsta a traversat strada prin loc nepermis, nu era trecere, si efectiv nu am vazut-o si am lovit-o cu stopul drept al masinii.
S-a chemat politia, salvarea, am fost supus testului de alcool acesta fiind 0,0. Doamna a fost dusa la spital pt ca o durea umarul dar nu mi-a fost depusa plangere pt vatamare.
La fata locului a venit si nora dânsei si isi cerea doamna scuze ca i-a spus de atatea ori sa nu mai traverseze pe acolo.

Dovada nu o mai prelungesc luna de luna pt ca mi-a expirat cand eram in stare de urgenta, ea fiind valabila pe toata starea de alerta fara sa ma duc s-o prelungesc.
Am inteles ca dureaza ceva dar as dori sa aflu daca imi pot obtine permisul fizic. Am oportunitatea de a pleca ca sofer in strainatate si nu mai pot astepta la nesfarsit.

Am inteles ca se poate face o cerere, mi-l da fizic ca sa pot circula in UE dar fara drept de a mai circula in Romania. Este adevarat? Mentionez ca mi-a si expirat in August 2020 facand 10 ani de cand il detin.

Cat despre caz am inteles ca va fi culpa comuna, ea vinovat principal ca nu avea ce sa caute sa traverseze prin loc nepermis, iar eu secundar ca nu m-am asigurat, iar fiecare isi plateste daunele. Eu tripla sparta iar dânsa o zi sau doua de spitalizare.
Va multumesc mult pt timpul acordat, orice informatie mi-ar fi de mare ajutor.

Alte discuții în legătură

Trecere prin loc nepermis soldat cu accident onofrei constantin onofrei constantin am surprins si accidentat un pieton care sa angajat in tranversarea strazii prin loc nepermis pietonu este de 3 zile in coma cica de gradul 4 (nu ... (vezi toată discuția)
Cine dispune trasarea trecerilor pietonale? vicky59v vicky59v buna ziua sunt victima unui accident rutier petrecut acum o luna.am traversat prin loc nepermis dar in zona nu este trecere de pietoi.mentionez ca este capatul ... (vezi toată discuția)