avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cine dispune trasarea trecerilor pietonale?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cine dispune trasarea trecerilor pietonale?

buna ziua sunt victima unui accident rutier petrecut acum o luna.am traversat prin loc nepermis dar in zona nu este trecere de pietoi.mentionez ca este capatul a trei masini si a doua tramvaie.pe cine trag la raspundere in acest caz.ultima trecere este la o statie in urma si toata lumea in zona traverseaza prin loc nepermis.multumrsc o zi buna
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:04, 5 August 2012
Pentru traversare prin zona nepermisa,singurul responsabil este cel care si-a asumat aceasta responsabilitate si consecintele ce pot urma .
de acord.numai ca dna a efectuat tripla depasire.ratb-ul era in statie.il depasea o dacie si dna a depasit pe liniile de tramvai.cupla e comuna zic eu,dar ce facem cu trecerile,unde pot depune o cerere semnata e cei din zona sa se infiinteze o trecere?pt ca stradutele mici sunt marcate dar strada principala nu.si poate se vor evita alte acciente.de ce numai muritorii de rand sunt vinovati? de ce nu pot raspunde si cei ce hotarasc unde trebuie trasate trecerile? multumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 August 2012
vicky59v, utilizator
pentru o sesizare privind trasarea unei treceri de pietoni trebuie sa va adresati Direcţiei Transporturi, Drumuri şi Siguranţa Circulaţiei din cadrul Primariei Capitalei sau Primariei de sector, depinde de cine apartine strada respectiva.
DTDSC impreuna cu Brigada de Politie Rutiera pot decide infiintarea de treceri de pietoni sau montarea de indicatoare rutiere in zone de trafic cu risc ridicat.
daca puteti obtine o lista de semnaturi din partea celor din zona cu atat mai mult solicitarea poate avea sorti de izbanda. unde-s multi puterea creste!:)
totodata, sesizarea trebuie trimisa si la Brigada de Politie Rutiera la Udriste.
sesizarea se poate face si online.

oug 195
Art.128. - (1) Autorităţile administraţiei publice locale au următoarele atribuţii:
a) iau măsuri pentru menţinerea permanentă în stare tehnică bună a drumurilor pe care le administrează, precum şi pentru iluminarea corespunzătoare a acestora, conform legii;
b) iau măsuri pentru instalarea, aplicarea şi întreţinerea mijloacelor de semnalizare rutieră şi a echipamentelor destinate siguranţei circulaţiei, conform standardelor în vigoare, ţinând evidenţa acestora;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea legii rutiere cu privire la traversatul pietonilor andrasimion andrasimion Buna ziua! Un prieten ar dori sa stie daca s-a schimbat cumva legea rutiera cu privire la traversatul pietonilor (nici eu nu sunt la curent). Un taximetrist ii ... (vezi toată discuția)
Interpretarea unui text din codul rutier lucien14 lucien14 Va salut si vin cu o rugaminte: ne trebuie un \"traducator autorizat\" care sa ne lamureasca putin in legatura cu traversarea pietonilor! Ce vrea sa spuna ... (vezi toată discuția)
Sunt in contradictie cu organul de cercetare cu privire la 2 ... GEO GEO GEO GEO GEO GEO Sunt in contradictie cu organul de cercetare cu privire la 2 articole din codul rutier ( oug 195/2002) ; 1- \'\'ART 72 (3) Traversarea ... (vezi toată discuția)