Pot concedia un salariat care a avut 150 de zile de concediu fara plata, iar dupa 8 zile de la expirarea acestuia, salariatul nu s-a prezentat la serviciu?
Va intreb daca il pot concedia in baza codului muncii pentru ca eu nu am vazut k pentru absente nemotivate se poate desface contractul de munca ci numai suspenda.
Este insa stipulat in cadrul reg. intern ca in cazul a 3 absente consecutive, nemotivate, sa pot desface cim.
Ce alte acte normative in acest sens imi mai recomandati?
Nu uitati insa sa efectuati cercetarea disciplinara .
Trimiteti-i o adresa prin care ii cereti sa se prezinte la unitate pentru a justifica absentele .
El poate sa se interneze in spital , de exempplu, sa spuna ca nu a avut cum anunta deoarece a fost foarte bolnav .
Daca nu se prezinta, incepeti cercetarea disciplinara , chemare la Comisia de disciplina si apoi desfacere de contract cf.regulamentului intern , pentru abateri de la disciplina muncii .
Daca veti emite decizia de concediere fara efectuarea cercetarii disciplinare , aceea decizie va fi nula.
Aveti in vedere la efectuarea cercetarii disciplinare prevederile codului muncii si ale contractului colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010. Daca aveti CCM la nivel de unitate , vedeti care sunt prevederile acestuia in cazul abaterilor disciplinare si ale cercetarii acestora.
Codul muncii
tudor_daniela
as dori sa stiu cum incetez un contract individual de munca in cazul in care au trecut 3 zile iar persoana respectiva nu s-a prezentat nicio zi la munca. (vezi toată discuția)