avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Ordin Ministrul Educatiei
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Ordin Ministrul Educatiei

Buna ziua, va rog sa imi spuneti care este ordinul de ministru ce reglementeaza regimul eliberarii adeverintei de autenticitate a diplomelor de studii, solicitate de catre Centrul National de Recunoastere si Echivalare a Studiilor. Ma intereseaza mai exact sa stiu daca aceasta adeverinta poate fi eliberata altei persoane decat titularul, fara a fi necesara prezentarea unei procuri notariale. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:07, 17 Martie 2016
Adeverinţa de autenticitate a actelor de studii se eliberează de instituţia emitentă din România, la cererea absolvenţilor, pentru vizarea actelor de studii de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice - CNRED pentru plecarea în străinătate (adeverinţa redactată în limba română).

Nu toate Universitatile cer procura notariala. De exemplu:
- Adeverinţa de autenticitate se eliberează titularului, sau unei alte persoane, fără a fi necesară prezentarea unei procuri notariale.
[ link extern ]

Vedeti si Ordin 657/2014 pentru aprobarea Regulamentului privind regimul actelor de studii in sistemul de invatamant superior

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echivalare diploma licenta ndt ndt Buna ziua, Sunt cetatean roman si doresc sa imi echivalez / evaluez diploma de licenta in strainatate, intr-un stat parte la Conventia de la Haga (Statele ... (vezi toată discuția)
Recunoastere titlu doctor luat in ce inainte de aderarea romaniei Cristian_Nicolae Cristian_Nicolae Subiect: - persoana care are titlul de doctor emis de o universitate din Anglia dar inainte de aderarea Romaniei la CE, are problema ca NU I SE RECUNOASTE / ... (vezi toată discuția)
Diplome spiru haret maricuta maricuta Buna ziua, Sunt absolventa a Universitatii Spiru Haret, inscrisa in anul 2004 am absolvit Facultatea de Sociologie-Psihologie in 2008, (4 ani), forma ID. In ... (vezi toată discuția)